Το Super Cup βάφτηκε στα... χρώματα της Εφές με τη Φενέρ να χάνει λίγα εικοσιτετράωρα πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό
i

© Anadolu Efes bc

Το Super Cup βάφτηκε στα... χρώματα της Εφές με τη Φενέρ να χάνει λίγα εικοσιτετράωρα πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό

Ευτυχία Οικονομίδου 20:26 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 29.09.2024

Η Αναντολού Εφές νίκησε με 83-82 τη Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Super Cup κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Ένα ματς... θρίλερ διεξήχθη ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και την Αναντολού Εφές για τις ανάγκες του τελικού του Super Cup Τουρκίας. Με σκορ 82-83 ο πρώτος τίτλος της σεζόν βάφτηκε «μπλε» το απόγευμα της Κυριακής (29/09).

Η Εφές έφτασε να προηγείται μέχρι και για 8 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο η Φενέρ έδειχνε καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τον μαχητικό της χαρακτήρα καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει και μπροστά πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ματς με τρίποντο του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις (73-72).

Ο Ελάιτζα Μπράιαντ ήταν εκείνος που πήρε την Εφές στις πλάτες του οδηγώντας τη στη νίκη, ακόμη κι αν ο Ουίλμπεκιν προσπάθησε να φέρει την ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους μία... ανάσα πριν από την ισοφάριση στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς δε λύγισε στην πίεση της Φενέρ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν λίγες μέρες πριν το τζάμπολ της πρεμιέρας της EuroLeague.

Πρωταγωνιστής του ματς αναδείχθηκε με διαφορά ο Ελάιτζα Μπράιαντ με 21 πόντους (3/4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Ντανιέλ Οτούρου σημείωσε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ από την πλευρά της Φενέρμπαχτσε ξεχώρισε ο Νάιτζελ Χέιζ - Ντέιβις με 20 πόντους (2/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Μπόντζι Κόλσον να ακολουθεί με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Όσον αφορά την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 20:30 στην Κωνσταντινούπολη. Η Αναντολού Εφές από την άλλη θα αναμετρηθεί με τη Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία (4/10, 22:00).