Η λίστα του Σάρας εμπλουτίζεται: Οι «κομμένοι» από το NBΑ, Νόουελ και Μπουκνάιτ, στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε (vids)
i

Τζέιλεν Νόουελ / © IMAGO

Η λίστα του Σάρας εμπλουτίζεται: Οι «κομμένοι» από το NBΑ, Νόουελ και Μπουκνάιτ, στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:44 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 13.10.2024

Με το που οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς αποδέσμευσαν τον Τζέιλεν Νόουελ, ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ μπήκε στη λίστα της Φενέρμπαχτσε με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του τραυματία Σκότι Ουίλμπεκιν. Εκεί βρίσκεται και ο ταλαντούχος, αλλά... ασταθής χαρακτήρας, Τζέιμς Μπουκνάιτ, επίσης free agent στην αγορά του NBA.

Στα κεντρικά γραφεία της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, η διοίκηση σε συνεργασία με τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αναζητούν έναν γκαρντ. Αυτόν που στην πραγματικότητα θα καλύψει τη θέση του τραυματία Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει όλη τη σεζόν!

Αρχικά, η Φενέρμπαχτσε έκανε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει τον Σέιμπεν Λι της Μανίσα. Μόνο που όταν εκείνος, έπειτα από δύο... σουρεαλιστικά παιχνίδια στο Basketball Champions League, αποφάσισε να επιλέξει την Μακάμπι Τελ Αβίβ για επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και το μόνο που απομένει πλέον, είναι η επίσημη ανακοίνωση αυτής της νέας συνεργασίας.

Έτσι, ο σύλλογος της Πόλης, θέλοντας και μη, μελέτησε τις περιπτώσεις των διαθέσιμων παικτών από την αγορά του NBA. Δεν δελεάστηκε ιδιαίτερα από αυτήν, αλλά όταν πριν λίγες ώρες οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς «έκοψαν» από το ρόστερ τους τον Τζέιλεν Νόουελ, όλα άρχισαν να αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

O 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του μία σεζόν στο NBA (2022-23) με διψήφιο αριθμό πόντων, τον καιρό που έπαιζε με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και πέρσι το καλοκαίρι είχε προταθεί σε αρκετές ομάδες της Euroleague (και της Ευρώπης γενικότερα). Τελικά, δεν είχε προκύψει συνεργασία στα μέρη μας, ενώ στον «μαγικό πλανήτη» έπαιξε εντός της σεζόν 2023-24, μερικά παιχνίδια (9) με τους Μέμφις Γκρίζλις και ελάχιστα (4) με τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το ενδιαφέρον της Φενέρμπαχτσε, σε αυτό το στάδιο της καριέρας του, εκτός του ότι τον απασχολεί, μπορεί να τον ωφελήσει κιόλας, ακολουθώντας κατά κάποιον τρόπο τα... περσινά χνάρια του Κέντρικ Ναν.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πάντως, στη λίστα του Γιασικεβίτσιους, ναι μεν μπορεί να είναι η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά δεν είναι και η μόνη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. O 24χρονος Τζέιμς Μπουκνάιτ, lottery pick (No 11) στο Draft του 2021 δεν ανήκει πλέον στους Σάρλοτ Χόρνετς. Κάποια προβλήματα με τη συμπεριφορά του και κάποια ακόμα πιο σοβαρά με το νόμο (όπως η υπόθεση παράνομης οπλοκατοχή το 2022), επηρέασαν αρνητικά την πορεία του και την εξέλιξή του. Δύσκολα κάποιος θα τον εμπιστευτεί στο NBA, ενώ και ο Γιασικεβίτσιους μάλλον προτιμά τον Τζέιλεν Νόουελ σε σχέση με την δική του περίπτωση. Όσο όμως, παραμένουν ελεύθεροι στον «μαγικό πλανήτη» οι Μαρκέλ Φουλτζ και Ντένις Σμιθ Τζούνιορ, αυτοί θα είναι οι καλύτεροι διαθέσιμοι γκαρντ.