Το συλλυπητήριο μήνυμα στην Ulker Sports Arena για την δολοφονική επίθεση του PKK στην Άγκυρα

Το συλλυπητήριο μήνυμα στην Ulker Sports Arena για την δολοφονική επίθεση του PKK στην Άγκυρα

Γιώργος Γαβριλάκης 21:34 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 25.10.2024

Βαριά ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Τούρκοι δεν ξεχνούν τα προ διημέρου θύματα από την επίθεση του κούρδικου PKK στην Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανική βάση της Άγκυρας.

Δύο μέρες πριν, το μεσημέρι της Τετάρτης (23/10), η τρομοκρατική επίθεση, που λίγο αργότερα αναλήφθηκε η ευθύνη της από το κουρδικό PKK και στοίχησε την ζωή πέντε ανθρώπων, δεν έχει ξεχαστεί στην Τουρκία.

Οι φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε πριν αρχίσουν να στηρίζουν την ομάδα τους στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague, τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων από την μελετημένη έκρηξη στην Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανική βάση της Άγκυρας. Επίσης, στις φωτιζόμενες πινακίδες που πλαισιώνουν τον αγωνιστικό χώρο και συνήθως προβάλλονται διαφημίσεις, αυτή τη φορά έγραφε: «Condolences to out nation». Δηλαδή, «συλλυπητήρια στο έθνος μας», την ώρα που κυμάτιζαν παντού σημαίες της Τουρκίας, αλλά και κάποιες του Ψευδοκράτους.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Γενικά, τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη και σε όλη την Τουρκία, ο Παναθηναϊκός το αντιλήφθηκε με το που έφθασε στην Πόλη, ενώ η διεθνής ειδησιογραφία ασχολήθηκε έντονα και με την τρομοκρατική επίθεση του PKK, αλλά και με τα αιματηρά αντίποινα του τούρκικου στρατού στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ, όπου έγιναν επιδρομές σε θέσεις του PKK και όπως ενημέρωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 27 άμαχοι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους.