«Μπήκαμε νωθρά στο λάθος παιχνίδι»: Η εξήγηση του Ίγκνας Μπραζντέικις για τον αποκλεισμό της Λιθουανίας από τα ημιτελικά

Ίγκνας Μπραζντέικις

«Μπήκαμε νωθρά στο λάθος παιχνίδι»: Η εξήγηση του Ίγκνας Μπραζντέικις για τον αποκλεισμό της Λιθουανίας από τα ημιτελικά

Χρήστος Τσάλτας 11:17 - 08.09.2023

Η Λιθουανία «μάζεψε» τα κομμάτια της μετά την επικράτηση κόντρα στη Σλοβενία, όμως στο μυαλο όλων παραμένει ο προημιτελικός με την Σερβία και ο Ίγκνας Μπραζντέικις εξήγησε στο Sportal τι πήγε στραβά.

Αποστολή στη Μανίλα

Μια αψεγάδιαστη πορεία σταμάτησε στα προημιτελικά. Η Λιθουανία είδε την Σερβία να επιβάλλει το παιχνίδι της, να κυριαρχεί στην Mall of Asia Arena και να παίρνει εκείνη το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφήνοντας την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις να παλεύει για την 5η θέση.

H Lietuva μέχρι τον προημιτελικό μετρούσε μόνο νίκες, όμως δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην... τρελή πορεία της, που είχε για αποκορύφωμα τον αγώνα κόντρα στην Team USA, για την 2η αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

Παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις των Λιθουανών δεν έχουν τελειώσει στο τουρνουά, στο μυαλό τους παραμένει ακόμα το παιχνίδι με την Σερβία και όσα δεν δούλεψαν σωστά για την ομάδα. «Βγήκαν στο παρκέ πιο φρέσκιοι και καλά προετοιμασμένοι πνευματικά», εξήγησε ο Ίγκνας Μπραζντέικις μιλώντας στο Sportal, όμως δεν έμεινε εκεί.

«Εμείς έιχαμε μια μεγάλη νίκη κόντρα στις ΗΠΑ και τα συναισθήματα ξεχείλιζαν ακόμα. Τα δώσαμε όλα σε εκείνο το παιχνίδι και μπήκαμε νωθρά με τη Σερβία. Ήταν το λάθος παιχνίδι να το κάνουμε αυτό».

Η αντίδραση στην ήττα ήρθε με μια εξαιρετική εμφάνιση και 100άρα κόντρα στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Ένα αποτεέλσμα που κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με το γόητρο, αλλά για την Λιθουανία είχε μεγάλη σημασία.

«Είχαμε εξαιρετική πορεία, μέχρι που χάσαμε τον προημιτελικό, το μοναιδκό παιχνίδι που χάσαμε μέχρι στιγμής. Αναμφίβολα ανασυνταχθήκαμε κόντρα στη Σλοβενία. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις σε ημιτελικό Παγκοσμίου, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Πλέον στον ορίζοντα υπάρχει το ντέρμπι της Βαλτικής, κόντρα στη Λετονία, με έπαθλο την 5η θέση της τελικής κατάταξης. «Μετά απ' όλη αυτή τη δουλειά που έχουμε κάνει όλο το καλοκαίρι θέλουμε τη νίκη για να την δώσουμε στον κόσμο μας», υπογράμμισε ο άσος της Ζαλγκίρις που στάθηκε για ακόμα μια φορά στον κόσμο που ταξίδεψε από τη Λιθουανία για να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας.

«Σημαίνει πολλά. Ήρθαν εδώ να μας στηρίξουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σημαινει πολλά γι αυτούς, αλλά σημαίνει πολλά και για εμάς και θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη», ήταν τα λόγια του.

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.