Η Εθνική ετοιμάζεται για τελικό και η Team USA που φέρνει λάμψη... ΝΒΑ (vid)

Χρήστος Τσάλτας 20:15 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 14.08.2024

Η Εθνική ομάδα κινείται στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχοντας σημαδέψει το παιχνίδι με τη Ιορδανία ως τελικό. Ο Χρήστος Τσάλτας μεταφέρει από τη Μανίλα τα τελευταία νέα της Εθνικής και στέκεται στη λαμπερή παρουσία της Team USA στο τουρνουά.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι μέρες περνούν και η ώρα για το πρώτο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλησιάζει. Οι ομάδες ανεβάζουν στροφές, με την Εθνική ομάδα να είναι παρούσα σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού και να διεκδικεί ό,τι της αναλογεί στη μεγάλη μπασκετική γιορτή των Φιλιππίνων.

Παρά τις απουσίες το ηθικό βρίκσεται σε πολύ καλά επίπεδα και άπαντες είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό, σε ένα τουρνουά που τα πάντα είναι ανοιχτά.

Τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης, όσο και οι παίκτες του στην Εθνική ομάδα έχουν χαρακτηρίσει ως «τελικό» το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στην Ιορδανία, προκειμένου να δώσει τον τόνο στην προσπάθεια για το υπόλοιπο τουρνουά. Σε έναν όμιλο, άλλωστε, με αντιπάλους την Ιορδανία, τις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία η Εθνική είναι αποφασισμένη για το καλύτερο δυνατό.

Την ίδια ώρα η Team USA φέρνει... λάμψη ΝΒΑ στην Μανίλα. Οι παίκτες του Στιβ Κερ, αλλά και ο ίδιος ο Αμερικανός προπονητής έχουν τον αέρα του σταρ, όμως την ίδια ώρα ξέρουν καλά πως ο στόχος τους είναι συγκεκριμένος. Όχι απλώς στοχεύουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά πρέπει να το κατακτήσουν. Και αυτό το βάρος υπάρχει στους ώμους τους.

Για την ώρα πάντως δεν το δείχνουν, απολαμβάνουν τη στιγμή και μετρούν κι αυτοί αντίστροφα για την πρεμιέρα τους, κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.