Η Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας και φιλενάδα της Καμάλα Χάρις, εξασφάλισε τους Σίξερς και τώρα θέλει ομάδα του WNBA στην πόλη της
i

Σερέλ Πάρκερ / © IMAGO

Η Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας και φιλενάδα της Καμάλα Χάρις, εξασφάλισε τους Σίξερς και τώρα θέλει ομάδα του WNBA στην πόλη της

Αφού πρώτα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της και εξασφάλισε τη χρησμοδότηση (ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το νέο γήπεδο των Σίξερς, η Δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Σερέλ Πάρκερ, μέσω... φλεγόμενης προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ και της καμπάνιας της υπέρ της υποψηφιότητας της Καμάλα Χάρις, οργανώνει την ατζέντα της ώστε η πόλη που διαχειρίζεται να αποκτήσει ομάδα και στο WNBA.

Αν και πολιτικός, η Σερέλ Πάρκερ, δεν κάνει... κωλοτούμπες -ή τουλάχιστον δεν τις προτιμά και δεν τις συνηθίζει. Τις αφήνει στην αδιάκριτη ευχέρεια συναδέλφων της ανά τον πλανήτη και στους αθλητές και τις αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής. Στον δικό της τομέα οι θέσεις της παραμένουν αμετακίνητες και απαράλλακτες. Ενώ, αν κάτι βάλει στο μυαλό της, δεν βγαίνει από εκεί εύκολα.

Έτσι, όταν η Σερέλ Πάρκερ αντιλήφθηκε πως υπάρχει έστω και μία περίπτωση στο εκατομμύριο οι Σίξερς να φύγουν από την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και πλέον κατέχει αρκετές εξουσίες ως Δήμαρχος, κινήθηκε αστραπιαία. Έκανε μία συμφωνία για δημιουργία νέου γηπέδου και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο κράτησε στην πόλη της Αδελφικής Αγάπης έναν από τους πιο ιστορικούς-παραδοσιακούς οργανισμούς στο ΝΒΑ. Δεν επέτρεψε στο Νιου Τζέρσεϊ, που... σφετεριζόταν τους 76ers, να καταστρώσει πλάνα για να τους «κλέψει». Άφησε τη γειτονική πόλη, που βέβαια ανήκει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και όχι της Πενσυλβάνια (όπως η Φιλαδέλφεια), στο επίπεδο των... ονείρων!

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32
NBA

15:27 - 18.09.2024

Η εντός των συνόρων επέκταση του NBA απέκτησε χρονοδιάγραμμα: Τη σεζόν 2027-2028 οι ομάδες θα γίνουν 32

Η ένταξη νέων ομάδων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του NBA δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό... ανέγερση, το Λας Βέγκας ετοιμάζεται για ένταξη στον «μαγικό πλανήτη» και σε τρία χρόνια υπολογίζεται πως στη λίγκα δεν θα αγωνίζονται 30 ομάδες, αλλά 32!

Ακόμα δεν έχουν υπογραφεί όλα τα έγγραφα και δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες νομικού και πολιτικού περιεχομένου. Υπάρχουν κάποιοι... σκόπελοι που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως πρέπει να ξεπεραστούν και οι αντιδράσεις του κόσμου. Στο μέρος που υπολογίζεται ότι θα ανεγερθεί το γήπεδο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Φιλαδέλφεια και ακόμα πιο συγκεκριμένα, στην China Town, εκεί δηλαδή που μένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η πολυπληθής ασιατική κοινότητα, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες. Επειδή όμως, τα κεφάλαια και οι επενδυτές έχουν ήδη βρεθεί, με παράπονα από τους κατοίκους ή χωρίς, το 2031 το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τους Σίξερς. Αλλά όχι μόνο αυτούς!

Η Σερέλ Πάρκερ σκοπεύει να ενορχηστρώσει μία κατάσταση που στο άμεσο μέλλον η Φιλαδέλφεια θα αποκτήσει ομάδα και στον «μαγικό πλανήτη» των γυναικών: Το WNBA. Προς το παρόν, αφιερώνεται με όλο της το «είναι» στις προεδρικές εθνικές εκλογές. Απομένει ένας μήνας και κάτι μέρες, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες (στις 5 Νοεμβρίου) και η Δήμαρχος έχει πολλές δουλειές. Ως στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, συνεργάτης, αλλά και φίλη της Καμάλα Χάρις, έχει κάνει τεράστιο αγώνα για την εκλογή της, όπως έκανε παλαιότερα με τον Τζο Μπάιντερ και τον Μπαράκ Ομπάμα. Όταν όμως, ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος, ασχέτως αποτελέσματος, θα επικεντρωθεί στο μπασκετικό πλάνο της.

Ο Στέφεν Κάρι στηρίζει κι αυτός την Καμάλα Χάρις - Το μήνυμά του στο συνέδριο των Δημοκρατικών
SPORT+

08:56 - 24.08.2024

Ο Στέφεν Κάρι στηρίζει κι αυτός την Καμάλα Χάρις - Το μήνυμά του στο συνέδριο των Δημοκρατικών

Πρώτα πήρε το χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα θέλει το καλό της χώρας του στις εκλογές. «Γι' αυτό στηρίζω την Καμάλα για πρόεδρο», είπε εμφανιζόμενος σε ζωντανή σύνδεση στο Συνέδριο των Δημοκρατικών που γίνεται στο Σικάγο.

Στο WNBA, που αγωνιστικά αυτές της μέρες βρίσκεται στο επίπεδο των ημιτελικών και η αγωνία κορυφώνεται, συνολικά μετέχουν 12 ομάδες. Το 2025 θα προστεθούν οι Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις, κάτι που ήδη έχει ανακοινωθεί από την λίγκα, ενώ σειρά θα πάρουν άλλοι δύο οργανισμοί. Ένας από το Τορόντο και άλλος ένας από το Πόρτλαντ.

Το 2026 λοιπόν, το πρωτάθλημα θα έχει 15 ομάδες, αλλά όταν αποφασίσει η διοίκηση να εντάξει μία ακόμα και να γίνει ζυγός ο αριθμός, τότε η Σερέλ Πάρκερ θέλει να είναι έτοιμη ώστε η πρότασή της για τη Φιλαδέλφεια να μην έχει αντίπαλο. Η δημιουργία του νέου γηπέδου βρίσκεται και σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς η Δήμαρχος μελετώντας τα στοιχεία (κυρίως τα οικονομικά δεδομένα) του WNBA, που πλέον έχουν εκτιναχθεί και σε απήχηση και σε εμπορική αξία, θεωρεί πως η ένταξη ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα των γυναικών, θα βοηθήσει συνολικά την πόλη της Φιλαδέλφειας.