Οι Σίξερς… βασάνισαν τους Νικς στη Φιλαδέλφεια
i

Ταϊρίς Μάχεϊ, Σίξερς / @ photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Οι Σίξερς… βασάνισαν τους Νικς στη Φιλαδέλφεια

Γιώργος Γαβριλάκης 06:22 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 20.08.2024

H τριάδα των Εμπίντ, Χάρντεν και Μάξεϊ έβαλε σε κυριαρχική θέση τους Σίξερς που επικράτησαν (119-108) των Νικς στη Φιλαδέφλεια - Νίκες για Σέλτικς και εκτός έδρας «περάσματα» για Τζαζ και Σανς.

Ο Τζοέλ Εμπίντ έκανε ένα μεγαλοπρεπές double double με 35 πόντους και 11 ριμπάουντ. Αστόχησε μόνο σε τέσσερα σουτ (14/18) και την ίδια στιγμή ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 20 πόντους και 12 ασίστ. Τη μεγάλη διαφορά όμως, την έκανε ο Ταϊρίς Μάξεϊ. Αν δεν ήταν αυτός, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τους Σίξερς απέναντι στους Νιου Γιορκ Νικς. Τελικά τα έκανε... εύκολα και η ομάδα του νίκησε με 119-108.

Ο νεαρός γκαρντ, τον οποίο ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς τον ενεργοποιεί από τον πάγκο από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, είχε 27 πόντους και αυτός έδωσε την έξτρα ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα του. 

Ο Νικς, όπως σε κάθε παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό, ήταν ανταγωνιστικοί. Οι Τζούλιους Ραντλ και Τζέιλεν Μπράνσον είχαν από 30 πόντους, αλλά οι επιδόσεις του Μάξεϊ δεν τους επέτρεψαν να κυνηγήσουν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ξεκίνησαν υπέροχα, προηγήθηκαν 36-28 στην πρώτη περίοδο, αλλά η… τριάδα των Σίξερς έκανε σπουδαία δουλειά.

Βοστώνη - Σάρλοτ: 127-116

Ο Ντέρικ Ουάιτ εκτέλεσε τους Χόρνετς

Ο Τζέισον Τέιτουμ πήρε το σύνολο των επιθέσεων των Σέλτικς, μιας και ο… άμεσος συνεργάτης του Τζέιλεν Μπράουν είναι εκτός με σπασμένο σαγόνι, που κατα λάθος του το έσπασε ο Τέιτουμ. Είχε 41 πόντους, παρόλα αυτά μεγάλος πρωταγωνιστής της Βοστώνης στη νίκη με 127-116 επί των Χόρνετς ήταν άλλος. 

Ο Ντέρικ Ουάιτ είχε 33 πόντους με 8 εύστοχα τρίποντα. Και τα δύο αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον 28χρονο γκαρντ, που παίζει βασικός από τότε που χτύπησε ο Μάρκους Σμαρτ και κάνει σπουδαία δουλειά. 

Επίσης, ο Μάικ Μουσκάλα που αποκτήθηκε την τελευταία μέρα των ανταλλαγών πρόσθεσε 12 πόντους για τους Σέλτικς (όλους με τρίποντα), ενώ από την πλευρά της Σάρλοτ, ο Τέρι Ροζίερ είχε 27 πόντους και ο ΛαΜέλο Μπολ double double με 24 πόντους και 10 ασίστ.

Τορόντο - Γιούτα: 116-122

Ανατροπή και νίκη των Τζαζ στον Καναδά

Ο All-Star Λάουρι Μάρκανεν και o rookie Ουόκερ Κέσλερ είχαν από 23 πόντους και μαζί με τον Κόλιν Σέξτον, ο οποίος είχε έναν λιγότερο, οι Τζαζ νίκησαν στο Τορόντο με 122-116. Μάλιστα για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να ανατρέψουν διαφορά 12 πόντων στα τελευταία πέντε λεπτά. 

Οι Ράπτορς που είδαν τον Πασκάλ Σιάκαμ να βάζει 35 πόντους… επέστρεψαν στις ήττες μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες και η απόστασή τους από τις θέσεις των play off παίρνει σημαντικές διαστάσεις.

Ιντιάνα - Φοίνιξ: 104-117

Οι... παλιοί των Σανς τα καταφέρνουν

Οι Σανς μετά την απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ έχουν μπει σε νέα εποχή, αλλά προς το παρόν εμφανίζονται με τους γνώρισμους Ήλιους του Φοίνιξ. Χωρίς βέβαια τους Μάικαλ Μπρίτζες και Κάμερον Τζόνσον, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο Μπρούκλιν, αλλά με τους ΝτιΑντρέ Έιτον (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ), Ντέβιν Μπούκερ (21 πόντοι) και Κρις Πολ (19 πόντοι). 

Αυτοί οι τρεις, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, που ετοιμάζονται όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του ο Ντουράντ να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, προς το παρόν έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους με 117-104 στην έδρα των Πέισερς.