Επίσημο: Τέλος ο Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό για... φέτος, επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα
i

Φιλίπ Πετρούσεφ / © Euroleague Basketball

Επίσημο: Τέλος ο Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό για... φέτος, επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2026, παραχωρήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα ως δανεικός μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε αρχικά από τους Σέρβους και ακολούθως ήρθε και οι ενημέρωση από τους Πειραιώτες.

Τέλος επεισοδίου. Και ο... σεναριογράφος ολοκλήρωσε την πράξη του με την επιστροφή του Φιλίπ Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο 24χρονος Σέρβος φόργουορντ/σέντερ, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Βελιγραδίου «θα συνεχίσει να φοράει ερυθρόλευκα, αλλά για το υπόλοιπο της σεζόν θα φοράει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα» και όχι αυτή του Ολυμπιακού.

Τελικά, η επιθυμία του παίκτη και ο πόθος του Ερυθρού Αστέρα... συναντήθηκαν και ο Ολυμπιακός, που «αναγκάστηκε» να παραχωρήσει τον ασημένιο Ολυμπιονίκη με την εθνική Σερβίας στο Παρίσι (2024) συνεχίζει με γεμάτη front line αποτελούμενη από τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ, αλλά χωρίς την έξτρα επιλογή του Πετρούσεφ.

Η θέση του τελευταίου στο rotation του Γιώργου Μπαρτζώκα, έτσι όπως εξελίσσεται με την επιστροφή των τραυματιών (Μιλουτίνοφ και Φαλ), ήταν ο βασικός λόγος που έκανε τον παίκτη να ζητήσει και να... κυνηγήσει την απομάκρυνσή του από τον Πειραιά. Έτσι, η συμφωνία των τριών μελών της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε και ο Φιλίπ Πετρούσεφ μεταφέρεται μονομιάς στο Βελιγράδι για να ενταχθεί ξανά στην ομάδα με την οποία το 2022-2023 έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του: 10,7 πόντοι, 5,2 ριμπάουντ στην Euroleague.

Βέβαια, έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και η παραχώρησή του έγινε με τη μορφή δανεισμού, όπως εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο πως θα συμβεί. Παρόλα αυτά, το μέλλον θα δείξει αν η μετακίνηση είναι προσωρινή, μόνιμη ή έστω μακροχρόνια, καθώς ο Πετρούσεφ αρέσκεται στο να αλλάζει ομάδες (γενικά). Είτε κατ' επιλογή, είτε όχι.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Άλλωστε, στα 24 του χρόνια έχει ήδη παίξει με τρεις ομάδες της Euroleague (Αναντολού Εφές, Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός) και με δύο ομάδες του NBA: Ένα ματς με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς και δύο με τους Σακραμέντο Κινγκς.