Το χρονικό της... σαπουνόπερας με τον Πετρούσεφ και η ρεαλιστική εξέλιξη
i

Φιλίπ Πετρούσεφ / © IMAGO

Το χρονικό της... σαπουνόπερας με τον Πετρούσεφ και η ρεαλιστική εξέλιξη

Γιώργος Γαβριλάκης 10:38 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 23.10.2024

Άσχετα με τους στόχους του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, τα «θέλω» του Φιλίπ Πετρούσεφ είχαν να κάνουν (αποκλειστικά) με τις προσωπικές του επιθυμίες. Έτσι, από τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά, επιστρέφει στους ομοχρώματους του Βελιγραδίου και έχει την προοπτική πλέον να αποκτήσει τριπλάσιο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με αυτόν που θα του προσέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Την πρώτη φορά που ο Ερυθρός Αστέρας εξήγησε πως στόχος του είναι να «κλέψει» τον Φιλίπ Πετρούσεφ, είχαμε κατακαλόκαιρο. Καύσωνα με σαραντάρια! Και πρόεδρος της ομάδας του Βελιγραδίου ήταν ο Νεμπόισα Τσόβιτς.

Τώρα, που 24χρονος Σέρβος επαναπατρίζεται (σιγά σιγά) και ο Ολυμπιακός τον αποχωρίζεται, έχουμε τις πρώτες... ψύχρες, ο Οκτώβρης πάει προς το τέλος του, ενώ αφεντικό του Ερυθρού Αστέρα, ως επικεφαλής της διοίκησης, είναι ο Νεμάνια Βασίλιεβιτς. Ο Νεμπόισα Τσόβιτς όμως, είναι αυτός που χαμογελά πονηρά!

Πλέον, είναι ο πρόεδρος της σέρβικης ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, αλλά παραμένει φαν του συλλόγου. Επίσης, αυτός ήταν και ο ενορχηστρωτής της μεταγραφής (που ξεκινά ως δανεισμός και βλέπουμε...).

Όλο τον Αύγουστο, ο Νεμπόισα Τσόβιτς διατυμπάνιζε πως «είμαστε σε συζητήσεις με τον Πετρούσεφ», επέμενε πως «ο παίκτης θέλει να έρθει ξανά σε εμάς», αλλά κάπου όλα... κόπασαν όταν ο Ολυμπιακός βλέποντας τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μουσταφά Φαλ να ξεκινούν τη σεζόν από το κρεββάτι του φυσικοθεραπευτή και όχι από το παρκέ, το... ξέκοψε.

Ακόμα και ο Ερυθρός Αστέρας συνειδητοποίησε -εκείνη τη δεδομένη στιγμή- πως ο στόχος μάλλον δεν θα επιτευχθεί. Και έβαλε τέλος στα επεισόδια της... σαπουνόπερας. Μόνο που ο νέος κύκλος αυτών επέστρεψε πολύ νωρίτερα απ' ότι και ο ίδιος ο Τσόβιτς περίμενε.

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ στην προετοιμασία και στα φιλικά ήταν τρομερός, έγινε βασικός, έπαιξε δίπλα στον Μόουζες Ράιτ ή και μπροστά του, αλλά με την έναρξη των επίσημων αγώνων, οι επιδόσεις του ήταν... υποτονικές (sic). Κι όταν επέστρεψε ο Φαλ και ακολούθως ο Μιλουτίνοφ, η όλη ιστορία είχε ως αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να πάρει τις αποφάσεις του που οδήγησαν στην τελική κατάσταση.

Επέλεξε, λίγο πριν το ματς πρωταθλήματος με την Καρδίτσα, να ενεργοποιήσει στην επτάδα των ξένων για τις εγχώριες διοργανώσεις τους αποθεραπευμένους, αφήνοντας τον Πετρούσεφ (και τον Σακίλ ΜακΚίσικ) ενεργό μόνο στην Euroleague. Το πρόβλημα όμως, που εμφανιζόταν στο μυαλό και στην καρδιά του νεαρού και ανερχόμενου Σέρβου φόργουορντ/σέντερ ήταν πως ο ρόλος του στην ομάδα... βυθίζεται σε μία δεκάλεπτη συμπληρωματική συμμετοχή. Πως ως τρίτος, ακόμα και τέταρτος ψηλός στο rotation δεν θα ήταν καθόλου ικανοποιημένος.

Ναι μεν ο κόουτς Μπαρτζώκας υπολόγιζε σε εκείνον, τον ήθελε στην ομάδα του, επιθυμούσε το ρόστερ του να είναι... ξεχειλισμένο με ταλέντο, αλλά κατά κάποιον τρόπο, είχε προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί -όπως και συνέβη. Είχε πει στην κάμερα του Sportal, πριν την έναρξη της Euroleague, πως «το μεγάλο ρόστερ είναι απαραίτητο, αλλά ίσως δημιουργήσει κλυδωνισμούς».

Οι κλυδωνισμοί αυτοί λοιπόν, προσποιήθηκαν και ο Φιλίπ Πετρούσεφ πίεσε τις καταστάσεις που και εκείνον τον πίεζαν, για να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, πριν πάει στο NBA και πριν έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Έτσι, από τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα μεταφέρεται σε αυτά του του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος διαχειρίζεται αγωνιστικά τον Ερυθρό Αστέρα και σκοπεύει να κάνει τον Πετρούσεφ τον πρωταγωνιστή συνόλου του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου έχουν ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν, με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες στην Euroleague και η προσθήκη του Πετρούσεφ έρχεται, όχι μόνο να καλύψει το κενό του τραυματία Τζόελ Μπολομπόι, αλλά για να αναβαθμίσει τις ποιότητες ολόκληρης της front line. Εκεί που θα παίζει σχεδόν... μόνος του! Με τον Ολυμπιακό στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές έπαιξε κατά μέσο όρο 10,8 λεπτά, αλλά τώρα είναι σε θέση ακόμα και να τον τριπλασιάσει! Ειδικά μέχρι να επιστρέψει ο Μπολομπόι. Κάτι που τελικά, απ' ότι αποδείχθηκε, ήταν το βασικό ζητούμενο για τον παίκτη.