Αταμάν: «Υπόσχομαι στον κόσμο πως θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ»

Αταμάν: «Υπόσχομαι στον κόσμο πως θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ»

Ηλίας Λαλιώτης 13:16 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 29.05.2024

Ο Εργκίν Αταμάν υποσχέθηκε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο κατά τη συνέντευξη Τύπου του Final 4 της EuroLeague.

Με τη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων διεκδικητών του φετινού τίτλου της EuroLeague, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5), το άτυπο τζάμπολ στο Final 4 του Βερολίνου.

Τον Παναθηναϊκό AKTOR εκπροσώπησαν οι Εργκίν Αταμάν και ο Κώστας Σλούκας, με τον προπονητή των «πράσινων» να τονίζει:

«Φυσικά ήταν μεγάλη πρόκληση να έρθω εδώ με τον Παναθηναϊκό. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είμαστε εδώ τώρα. Εύχομαι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού να απολαύσουν αυτό το Final 4. Δεν ξέρω τι μπορώ να τους υποσχεθώ τώρα. Θα υποσχεθώ ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι βρίσκεται σε ομάδα εκτός Τουρκίας και αντιμετωπίζει ομάδα της Τουρκίας, ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε: «Αυτό δεν είναι διοργάνωση εθνικών ομάδων. Σαν Τούρκος προπονητής εκπροσωπώ τη χώρα μου, αλλά εκπροσωπώ και μια ελληνική ομάδα. Το μόνο σημαντικό είναι πως έχουμε ένα δύσκολο ημιτελικό απέναντι σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως η Φενερμπαχτσε. Δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Είναι το 6ο μου Final 4, δεν αφήνω τα αίσθηματα να κυριεύσουν, το έχω κερδίσει 2 φορές και ελπίζω να το κατακτήσω και τρίτη, με σεβασμό στους αντίπαλους προπονητές που έχουν τον ίδιο στόχο».

Και πρόσθεσε: «Αν έχεις καλούς παίκτες με καλό χαρακτήρα και δουλέψεις καλά με το προσωπικό σου, δεν φβόμαστε να βάλουμε μεγάλους στόχους. Φτάσαμε ήδη στο Final 4. Όταν φτάνεις εδώ ο στόχος είναι να κερδίσεις την κούπα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Για το περιστατικό με τους οπαδούς της Φενέρ, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν, τα στελέχη της EuroLeague, τη γερμανική αστυνομία. Σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου δεν θέλω να μιλήσω για ένα περιστατικό που έγινε με κάποιους οπαδούς που δεν εκπροσωπούν τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε. Πόσοι ήταν; Μιλάμε για λίγους, 10-15 προβοκάτορες. Εγω σέβομαι τη Φενέρ και τους οπαδούς της. Αλλά είμαστε εδώ να μιλήσουμε για μπάσκετ».

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός φτάνει πρώτη φορά σε Final 4 μετά την εποχή Ομπράντοβιτς κι αν θεωρεί πως... έσπασε την κατάρα, ο Αταμάν είπε: «Δεν πιστεύω σε όλα αυτά. Πιστεύω μόνο στους παίκτες μου, στο κλαμπ, στους φιλάθλους που μας στήριξαν από την πρωτη στιγμή και φτάσαμε εδώ. Είναι μια νέα εποχή, νέοι παίκτες, νέο σταφ και είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Και κατέληξε: «Σεβόμαστε όλους τους οπαδούς μας και όλους αντιπάλους, αλλά το να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο είναι το κίνητρό μας»