Final 8 Κυπέλλου: Η συνέντευξη Τύπου ενόψει προημιτελικών

Final 8 Κυπέλλου: Η συνέντευξη Τύπου ενόψει προημιτελικών

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:48 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 20.08.2024

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final 8 του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε, με προπονητές παίκτες και όχι μόνο να παίρνουν τοποθετούνται ενόψει της γιορτής του μπάσκετ στην Κρήτη (16-19/2).

Οι προπονητές και οι παίκτες των 8 ομάδων που προκρίθηκαν στο Final 8, όπως και οι Βαγγέλης Λιόλιο, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησαν για τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης τις επόμενες ημέρες, με την εν λόγω συνέντευξη Τύπου να σηματοδοτεί και την εκκίνηση της εβδομάδας του Κυπέλλου.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Βαγγέλης Λιόλιος, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να ευχαριστεί μεταξύ άλλων τον Λευτέρη Αυγενάκη για την βοήθειά του. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και μετά ο Υφυπουργός Αθλητισμού

 «Οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Εμείς, η ομοσπονδία και η λίγκα, έχουμε το καθήκον να φροντίζουμε για το καλό του μπάσκετ και των ομάδων. Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για την πρόσκληση, είναι πολύ ευχάριστο που πλέον διοργανώνεται το Σούπερ Καπ και το Final 8, όπως και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Το νόημα του αθλητισμού είναι να προσφέρει χαρές και συγκινήσεις. Πρέπει όλοι οι φορείς και οι ομάδες να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παρακολουθούν οι φίλαθλοι μια γιορτή. Φέτος είναι το πρώτο βήμα, εύχομαι η συνέχεια να είναι καλύτερη. Ως ΕΣΑΚΕ έχουμε συνεργασία με την ΕΟΚ για να αναβαθμιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Αν σκοπός μας είναι το ατομικό όφελος, θα παραμείνουμε στάσιμοι. Το όφελος είναι αμοιβαίο από τη νέα μορφή διεξαγωγής του Κυπέλλου. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος πως το θέαμα θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς φίλους του μπάσκετ. Τα έσοδα από τη φορολόγηση του στοιχήματος είναι μεγάλη βοήθεια. Το μπάσκετ έχει προσφέρει και κάθε χρόνο θα ζητάμε και κάτι παραπάνω», είπε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αναφέρει με τη σειρά του πως: «Το Ηράκλειο καλωσορίζει τη γιορτή του μπάσκετ, το Final 8, μια γιορτή που έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν. Οι χορηγοί αντιλαμβάνονται τη δύναμη του αθλητισμού και ενισχύουν. Θα σας φιλοξενήσουμε στο Ηράκλειο, η Κρήτη διακρίνεται για τη φιλοξενία της. Θα ζήσουμε κορυφαίες στιγμές ενός αθλήματος που διαρκώς αυξάνει τη δημοφιλία του. Υπάρχει μια αρμονική συνεργασία με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, αλλά και που μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν μόνιμο κουμπαρά χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού. Χαίρομαι πολύ που με βελτιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών έγιναν δίκαιες κινήσεις. Φέτος θα μοιράσουμε 66 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό και είναι θέμα ημερών να δοθούν τα χρήματα. Αν δεν υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός, δεν θα υπάρξει και επαγγελματικός αθλητισμός. Και αντιστρόφως. Γι’ αυτό τηρήσαμε το 50-50. Οι ακαδημίες διαρκώς αυξάνονται, ειδικά μετά την παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Εύχομαι την Κυριακή να είμαστε όλοι χαρούμενοι και το κοινό που θα έρθει να απολαύσει ένα καταπληκτικό θέαμα και να κερδίσει το μπάσκετ. Να πάει το μπάσκετ πιο ψηλά, γιατί μπορεί και γιατί το κλίμα που εσείς καλλιεργείτε μπορεί να αγκαλιάσει περισσότερο κόσμο. Πιστεύω στη δύναμη του μπάσκετ και όσα πρεσβεύετε».

Πρώτο χρονικά παιχνίδι είναι αυτό της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, με τους προπονητές και τους αρχηγούς των δύο ομάδων να τοποθετούνται σχετικά με το ματς και την διοργάνωση

Ο Περικλής Ταυρόπουλος, ο προπονητής του Πανιωνίου, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε στο Final 8. Πριν λίγο καιρό ήμασταν στο Final 8 UNICEF Trophy και το κατακτήσαμε. Θερμά συλλυπητήρια σε έναν άνθρωπο του μπάσκετ που μας άφησε, τον Νίκο Τούλη. Ο στόχος για μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Για μας είναι γιορτή. Θα ήθελα κάποια στιγμή ο Πανιώνιος να φτάσει στον θεσμό αυτό όχι απλά χαρούμενος για τη συμμετοχή του αλλά να διεκδικεί επί ίσοις όροις τη νίκη».

Από πλευράς παικτών, ο Δημήτρης Βεργίνης είπε: «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ για το εγχείρημα να διοργανώσει ένα Final 8, όπως γίνεται στο εξωτερικό και ελπίζω να καθιερωθεί. Εύχομαι να γίνει μια πολύ ωραία διοργάνωση και να την ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος. Όσον αφορά στη δική μου ομάδα, είναι τεράστια επιτυχία που ο Πανιώνιος ενώ είναι στη Β’ Εθνική έφτασε στο Final 8. Παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, την ΑΕΚ, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Είμαι σίγουρος πως ο Πανιώνιος με τη διοικητική σταθερότητα που έχει και τον ερχομό του μεγάλου Φάνη Χριστοδούλου, θα είναι σύντομα και πάλι στην Α1».

Ηλίας Καντζούρης, ο προπονητής της ΑΕΚ από την άλλη, δήλωσε πως«Βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο μεγάλο στόχο της χρονιάς, όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν», με τον αρχηγό της Ένωσης, Δημήτρη Μαυροειδή να τονίζει ότι «δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ».

Για το Περιστέρι – ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Σπανούλης είπε πως: «Είναι πολύ όμορφο που διοργανώνεται ένα Final 8 στην Ελλάδα, όπως σε όλη την Ευρώπη. Έπρεπε να γίνει και πρέπει να γίνει θεσμός από εδώ και πέρα. Να λειτουργήσουμε σε ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην είμαστε τόσο κολλημένοι απέναντι σε πράγματα που θεωρούνται λογικά στην Ευρώπη. Εμείς δεν έχουμε καμία πίεση, θέλουμε να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος», με τον Λεωνίδα Κασελάκη να προσθέτει: «Για μένα είναι ευχάριστο που ο θεσμός θα αποτελέσει γιορτή και το άθλημά μας θα αναβαθμιστεί. Όλοι μας χαιρετίζουμε τη νέα μορφή του θεσμού. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Όλα τα ματς είναι πολύ δυνατά και θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρώτο παιχνίδι κατ’ αρχάς. Εύχομαι να ευχαριστηθούμε όλο το τετραήμερο αυτό. Όταν φτάνεις στον τελικό και δεν κερδίζεις είναι άσχημο, αλλά για μένα είναι πολύ μακριά αυτό. Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι της Πέμπτης».

Από πλευράς ΠΑΟΚ, ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Final 8. Ήταν ένας στόχος για μας εξ αρχής. Είναι κάθε παιχνίδι τελικός, κερδίζεις και συνεχίζεις, χάνεις και πας σπίτι σου. Εύχομαι να γίνει μια όμορφη διοργάνωση και η καλύτερη ομάδα να κερδίσει».

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης από πλευράς του ανέφερε: «Όλοι στην ομάδα είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρώτο Final 8. Ήταν στόχος να βρεθούμε εδώ. Θα παλέψουμε πολύ, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ξεκινώντας από το ματς με το Περιστέρι από το οποίο έχουμε χάσει δύο φορές στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε για 40 λεπτά. Ελπίζω να γίνουν ωραία παιχνίδια, να τα απολαύσουμε όλοι και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ενόψει του Ολυμπιακός – Άρης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο γεγονός πως«Δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε τίτλο φαβορί στην ομάδα μας», με τον Κώστα Παπανικολάου να αναφέρει από την δική του σκοπιά ότι «Σε μονά παιχνίδια δεν υπάρχουν πολλά τρικ και μυστικά, όλα μπορούν να συμβούν».

Ο Γιάννης Καστρίτης από την άλλη τόνισε ότι «όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Αντιμετωπίζουμε πολύ πιθανόν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθειά μας που μας οδήγησε στο Final 8. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα προετοιμαστούμε όπως πάντα και επιθυμούμε να παίξουμε στο δικό μας επίπεδο. Να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να εκπροσωπήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τον Άρη και τον κόσμο του. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους, να το απολαύσει ο κόσμος, να γίνει ο καλύτερος νικητής και να συνεχίζουμε όλοι την προσπάθειά μας με υγεία», με τον Σταύρο Σχίζα να δηλώνει: «Χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε στο πρώτο Final 8 του Κυπέλλου. Ελπίζω να το ευχαριστηθούν όλοι και κυρίως ο κόσμος. Ξέρουμε τη δυσκολία του αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσουμε να ματσάρουμε όσο μπορούμε την ποιότητα του αντιπάλου. Θα πάμε να παλέψουμε για το καλύτερο όπως κάνουμε πάντα».

Τέλος, για το παιχνίδι του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε όρεξη για καλαμπούρι. «Η κλήρωση δεν ήταν με το μέρος μας, έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, στο μακρινό σενάριο που περάσουμε θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό και νιώθω ότι αν φτάσουμε στον τελικό θα παίξουμε με τους Ουόριορς», είπε μεταξύ άλλων, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να αναφέρει από πλευράς του ότι: «Είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ που γίνεται Final 8 και θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ. Οι αναμνήσεις είναι καλές για να τις θυμάσαι ή να τις διηγείσαι στα παιδιά σου. Όμως δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το παρόν».

Για τον Παναθηναϊκό, ο Ντέγιαν Ράντονιτς είχε το μυαλό του στο ματς του Πρωταθλήματος με τον Προμηθέα. «Προέχει βέβαια το αποψινό παιχνίδι με τον Προμηθέα, μετά θα δώσουμε βάσει στο Κύπελλο», είπε, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να αναφέρει πως: «Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα στόχο να κατακτά τίτλους, ανεξάρτητα από το πώς είναι η δική μας χρονιά, που δεν έχει πάει όπως θέλουμε».