Financial Times: «Η Σαουδική Αραβία αναζητά μερίδιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσω της Euroleague»

Euroleague / Μπουέσα Αρένα

i

IMAGO / Ricardo Larreina Amador

Financial Times: «Η Σαουδική Αραβία αναζητά μερίδιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσω της Euroleague»

Νίκος Καλαμπάκας 20:36 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 20.09.2024

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι εταιρεία αθλητικών επενδύσεων που ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, θέλει να αγοράσει μερίδιο στην Euroleague.

«Η εταιρεία αθλητικών επενδύσεων που ανήκει στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, μπήκε στη διαδικασία πώλησης για την EuroLeague, καθώς η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ επιδιώκει να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο σε αξία 1 δισ. ευρώ», αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ: Πώς θα είναι ο καιρός για το Παναθηναϊκός - Παρτίζαν στο Καλλιμάρμαρο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20:07 - 20.09.2024

Η πρόγνωση της ΕΜΥ: Πώς θα είναι ο καιρός για το Παναθηναϊκός - Παρτίζαν στο Καλλιμάρμαρο

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 21/9, όταν ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με την Παρτίζαν και η Μακάμπι με την Εφές στο Καλλιμάρμαρο, για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Η SURJ Sports Investment, η οποία ανήκει στην PIF μπορεί να επενδύσει μαζί με τον όμιλο ιδιωτικών μετοχών General Atlantic στην προσπάθειά της να αγοράσει ένα μερίδιο στην EuroLeague, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των λεπτομερειών για το θέμα.

Αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από τον όμιλο private equity BC Partners η οποία «χτίζει» το αθλητικό της χαρτοφυλάκιο.

Οι μέτοχοι της EuroLeague Commercial Assets, η οποία κατέχει την EuroLeague και το EuroCup, φέρονται να θέλουν να πουλήσουν περίπου το ένα τρίτο των μετοχών.

Ο όμιλος συνεργαζόταν με την επενδυτική τράπεζα LionTree και η πώληση των μετοχών βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τις πηγές των FT, που πρόσθεσαν ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία δεν είναι ακόμα βέβαιη.

Το SURJ, το οποίο διευθύνεται από τον Ντάνι Τάουνσεντ, τον πρώην επικεφαλής του κορυφαίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, ιδρύθηκε πέρυσι για να επεκτείνει περαιτέρω τις επενδύσεις του PIF στον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια, το PIF έχει δημιουργήσει μερίδια υψηλού προφίλ στον τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών ομάδων και του γκολφ . Πέρυσι η SURJ στην πρώτη της συμφωνία, επέμδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική σειρά μικτών πολεμικών τεχνών Professional Fighters League.