Η Φινλανδία έκανε την ανατροπή κόντρα στην Πολωνία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού! (vids)

Πολωνία - Φινλανδία

i

© FIBA

Η Φινλανδία έκανε την ανατροπή κόντρα στην Πολωνία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού! (vids)

Sportal newsroom 23:21 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 04.07.2024

Ματσάρα έγινε στον όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στη Βαλένθια με τη Φινλανδία να παίρνει τη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά (88-89) και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στην Πολωνία.

Απίστευτο παιχνίδι είχε για... κλείσιμο η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στην Ισπανία. Ενώ η Πολωνία διατηρούσε τα ηνία καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, στο φινάλε η Φινλανδία έκανε την τεράστια ανατροπή και πήρε τη νίκη (88-89) για να προκριθεί στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Λίβανο.

Τόσο η Πολωνία όσο και η Φινλανδία προέρχονταν από ήττα από τις Μπαχάμες οι οποίες κλείδωσαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά, που διεξάγεται στη Βαλένθια.

Οι δύο ομάδες ρίχτηκαν στη μάχη για να διεκδικήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Πολωνία και Φινλανδία πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα με τον Ματέους Πονίτκα να είναι ο παίκτης που έβαλε την ομάδα του μπροστά μετά από τρίποντο για το 7-4.

Μαζί με τον Τζέρεμι Σότσαν οι δύο παίκτες προσπάθησαν να κρατήσουν την Πολωνία σε θέση οδηγού, ωστόσο ο Γκούσταβσον μαζί με τον Γιάντουνεν κατάφεραν να φέρουν την ισορροπία στην αναμέτρηση στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την ίδια ανταγωνιστικότητα συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος με τους Μίλισιτς και Σλότερ να δίνουν το προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους (32-26). Ο Αλεξάντερ Μάντσεν «ροκάνισε» τη διαφορά πλησιάζοντας στο -3 (38-35), όμως ο Σότσαν πήρε την σκυτάλη για την Πολωνία βάζοντάς τη μπροστά για 9 πόντους μαζί με τη βοήθεια του Σλότερ (47-38).

Μετά την ανάπαυλα, οι Πολωνοί συνέχισαν την ανοδική τους πορεία ξεπερνώντας το φράγμα των 10 πόντων και φτάνοντας στους 15 (59-44). Η Φινλανδία προσπάθησε να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πρόσωπο, όμως η υπεροχή της παρέας του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι υπερτερούσε.

Το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε... θρίλερ με τις προσωπικές ενέργειες του Μάντσεν και τα δύο συνεχόμενα τρίποντα, ώστε η Φινλανδία να πλησιάσει στο καλάθι (80-78) πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Ενώ η Πολωνία έδειχνε να μπορεί να αντέξει στην πίεση, οι Φινλανδοί μείωσαν στον πόντο (85-84) και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή κερδίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-24, 47-38, 71-60, 88-89