O κόουτς Μπουντενχόλζερ διαλέγει τους συνεργάτες του - Οι Σανς απέλυσαν και όλους τους βοηθούς του Βόγκελ
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

O κόουτς Μπουντενχόλζερ διαλέγει τους συνεργάτες του - Οι Σανς απέλυσαν και όλους τους βοηθούς του Βόγκελ

Γιώργος Γαβριλάκης 12:11 - 12.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 29.05.2024

Στο Φοίνιξ η πρώτη αλλαγή αφορούσε στη θέση του προπονητή. Ο Φρανκ Βόγκελ έφυγε, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ήρθε, ενώ οι Σανς απέλυσαν και τους έξι μέχρι πρότινος συνεργάτες του πρώτου - Στο Λ.Α. οι Λέικερς κάνουν διαδοχικές συνεντεύξεις για να βρουν τον διάδοχο του κόουτς Ντάρβιν Χαμ.

Ο αποκλεισμός από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και κυρίως ο τρόπος που αυτός ήρθε (με τέσσερις ήττες και καμία νίκη) έφερε αναστάτωση στο Φοίνιξ. Οι Σανς ξεκίνησαν μια χρονιά με μεγάλες φιλοδοξίες που δημιουργήθηκαν από την κοινή παρουσία στο παρκέ των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ, αλλά ολοκληρώθηκε με τρόπο απογοητευτικό.

Κι ενώ οι Ήλιοι φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν με την Big-3 τους στο επίκεντρο (αν και φήμες που αφορούν τον Ντουράντ γεννιούνται καθημερινά) ο πρώτος που πήγε στο λογιστήριο για να υπογράψει τα χαρτιά της απόλυσης ήταν ο κόουτς Φρανκ Βόγκελ. Αυτός πλήρωσε το μάρμαρο και ήταν... Βοημίας.

Η ομάδα από την Αριζόνα πάντως, βρήκε κατευθείαν και ακολούθως ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψη του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Του βραβευμένου ως κόουτς της χρονιάς για το 2015 και το 2019, πρωταθλητή με τους Μιλγουόκι Μπακς το 2021 και απολυμένος από τα Ελάφια μετά τον περσινό αποκλεισμό τα Playoffs από τους Μαϊάμι Χιτ.

Τώρα ο πρώην κόουτς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σκέφτεται ήδη το Project των Σανς και πριν αρχίσει να κανονίζει τα του ρόστερ καλείται να επιλέξει κατ' αρχάς τους άμεσους συνεργάτες του στο προπονητικό τιμ. Διότι, κανένας από τους μέχρι πρότινος βοηθούς του Φρανκ Βόγκελ δεν θα συνεχίσουν την συνεργασίας τους, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κρις Χέινς του TNT. Πρόκειται για τους Κουίντον Κρόφορντ, Μάιλς Σιμόν, Γκρεγκ Τζιν, Τζον Λούκας ΙΙΙ, Ντρου Άνθορπ και Τζον Πάστορεκ, οι οποίοι θα ψάξουν αλλού για δουλειά.

Οι Σανς δεν σκοπεύουν να ανταλλάξουν τον Ντουράντ, ούτε τους Μπούκερ και Μπιλ (vids)
NBA

18:51 - 07.05.2024

Οι Σανς δεν σκοπεύουν να ανταλλάξουν τον Ντουράντ, ούτε τους Μπούκερ και Μπιλ (vids)

Ο αποκλεισμός των Σανς από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και κυρίως ο τρόπος που αυτός ήρθε (με 0-4) στον πρώτο γύρο των Playoffs, έφερε αναστάτωση στο Φοίνιξ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τριάδα των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ θα... σπάσει!

Ο Μπουλντενχόζερ, ο οποίος ήταν ο πιο επιτυχημένος κόουτς που υπήρχε στην ελεύθερη αγορά υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Σανς τη νέα σεζόν προβλέπουν για τα συμβόλαια μόνο των Ντουράντ, Μπούκερ και Μπιλ πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, αυτή δεν είναι η μόνη ομάδα που επίσημα ψάχνει νέο προπονητή. Οι Σάρλοτ Χόρνετς βρέθηκαν για λίγο σε αυτή την κατάσταση έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Τσαλς Λι, ο οποίος τη σεζόν 2024-25 θα είναι ο rookie head coach, ενώ τώρα εργάζεται στους Μπόστον Σέλτικς ως βοηθός του Τζο Μαζούλα και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Οι Λέικερς όμως, συνεχίζουν την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ντέβιν Χαμ, ο οποίος επίσης απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό των Λέικερς από τους Νάγκετς στον πρώτο γύρο.

Μάλιστα, οι Καλιφορνέζοι που έχουν να διαχειριστούν και την (πολύ) πιθανή παρουσία του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην ελεύθερη αγορά και του ετοιμάζουν μία προσφορά που θα τον κρατήσει στο Λ.Α. έχουν ξεκινήσει ήδη και τις συνεντεύξεις για να βρουν και τον επόμενο προπονητή τους. Θα κάνουν... παρέλαση πολλά ονόματα και οι επόμενοι τις λίστας για μία διερευνητική κουβέντα είναι οι o βοηθός του Έρικ Σποέλστρα στους Χιτ και πρώην NBAer, Κρις Κουίν, ο assistant των Νάγκετς και γιος του θρυλικού κόουτς Ρικ Έιντελμαν, Ντέιβιντ και οι Μίκα Νόρι και Σιν Σουίνι.

Οι Μπακς και το ενδεχόμενο o Αντετοκούνμπο να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο Μιλγουόκι (vids)
NBA

14:01 - 05.05.2024

Οι Μπακς και το ενδεχόμενο o Αντετοκούνμπο να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο Μιλγουόκι (vids)

Ο μεγάλος αδελφός, Θανάσης, μένει ελεύθερος και το Μιλγουόκι ίσως του κουνήσει μαντίλι. Υπάρχει όμως, περίπτωση το ίδιο να κάνει και ο σούπερ σταρ της οικογένειας, Γιάννης, στο Μιλγουόκι; Ο πρωταθλητής του 2021 με τους Μπακς, έχει ήδη υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2028, αλλά (ας μην ξεχνάμε) πως κάποτε τα Ελάφια αντάλλαξαν μέχρι και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ...

Τέλος, οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται επίσης σε αναζήτηση προπονητών. Δεν έχει προκύψει θέμα αντικατάστασης του Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος ανέλαβε στα μέσα της σεζόν 2023-24, αλλά τρεις βοηθοί του, οι Τζος Οπενχάιμερ, Σίντνεϊ Ντόμπνερ και Ντι Τζέι Μπέικερ αποδεσμεύτηκαν.