Win or bust: Οι Φοίνιξ Σανς τα έπαιξαν όλα για όλα με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και πάνε ολοταχώς για πρωτάθλημα!

Win or bust: Οι Φοίνιξ Σανς τα έπαιξαν όλα για όλα με τον Μπράντλεϊ Μπιλ και πάνε ολοταχώς για πρωτάθλημα!

Χρήστος Τσάλτας 10:24 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Η μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού είναι γεγονός. Οι Φοίνιξ Σανς έκαναν το trade του καλοκαιριού, αποκτώντας τον Μπράντλεϊ Μπιλ, σε μια κίνηση με ξεκάθαρη κατέυθυνση: την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

Η off-season ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στο ΝΒΑ. Διότι με το... καλημέρα οι Φοίνιξ Σανς έδειξαν τις -άγριες- διαθέσεις τους ενόψει της νέας σεζόν, όπου στόχος είναι μόνο ένας, η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πώς μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο μια ομάδα που έχει στο ρόστερ της ήδη τον Κέβιν Ντουράντ και τον Ντέβιν Μπούκερ; Προσθέτοντας φυσικά έναν ακόμα all-star ικανό να αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες με την παρουσία του πάνω στοπ καρκέ. Ισχυροποιώντας ταυτόχρονα έναν κορμό που δείχνει ικανός να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο ιδιοκτήτης των Σανς, Ματ Ισμπία, έχει μπει στη λίγκα με πρόθεση να γίνει κυνηγός. Να μην αφήσει τίποτα στην τύχη και να κάνει τους Φοίνιξ Σανς μια ομάδα ικανή να χτυπάει το πρωτάθλημα αμέσως. Η έλευση του Κέβιν Ντουράντ στα μέσα της σεζόν 2022-23 ήταν το... προμήνυμα. Η ξεκάθαρη απόδειξη ήρθε μερικούς μήνες αργότερα.

Οι Σανς έκαναν την κίνηση ματ και κατάφεραν να πείσουν τον Μπράντλεϊ Μπιλ να μετακομίσει από την Ουάσιγκτον στην Αριζόνα. Ένα deal πολυ χρειάστηκε προεργασία, είχε πολύ παρασκήνιο, αλλά ταυτόχρονα ισχυροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τους «Ήλιους», καθώς δίπλα στους Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ προστίθεται ένας ακόμα all star γκαρντ πρώτης γραμμής, με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα και ικανότητα να κάνει τη σωστή φάση τη σωστή στιγμή.

Έσκασε το απόλυτο μπαμ στο ΝΒΑ: Στους Σανς ο Μπράντλεϊ Μπιλ!
NBA

23:44 - 18.06.2023

Έσκασε το απόλυτο μπαμ στο ΝΒΑ: Στους Σανς ο Μπράντλεϊ Μπιλ!

Οι Σανς ήρθαν σε συμφωνία με τους Ουίζαρντς, στέλνουν τους Κρις Πολ και Λάντρι Σάμετ στην Ουάσινγκτον για να πάρουν τον Μπράντλεί Μπιλ, ο οποίος μαζί με τους Ντουράντ και Μπούκερ ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα.

Κάπως έτσι, η νέα πεντάδα των Φοίνιξ Σανς, υπό τις οδηγίες του Φρανκ Βόγκελ, μοιάζει πιο πλήρης και πιο αδίστακτη από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια. Μπράντλεϊ Μπιλ, Ντέβιν Μπούκερ, Τζος Οκόγκι, Κέβιν Ντουράντ, ΝτεΆντρε Έιτον.

Πεντάδα πρωταθλητισμού με 3 super star, έναν παίκτη που βρίσκεται στον... προθάλαμο για το επόμενο επίπεδο (Έιτον) και έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη βρώμικη δουλειά στο παρκέ (Οκόγκι). Ισορροπία, ταχύτητα, εκτέλεση!

Φυσικά για να φτιάξουν αυτή την superteam οι Σανς πλήρωσαν και το ανάλογο τίμημα. Τόσο στην περίπτωση του Ντουράντ, όσο και σε αυτή του Μπιλ επί της ουσίας «υποθήκευσαν» το μέλλον τους, προκειμένου να φέρουν στην Valley αστέρες πρώτης γραμμής, ικανούς να κουβαλήσουν την ομάδα ακόμα και μόνοι αν χρειαστει.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020 οι Σανς δεν έχουν draft picks πρώτου γύρου. Διότι 5 εξ αυτών πήγαν στους Μπρούκλιν Νετς, στο πλαίσιο της ανταλλαγής Ντουράντ και δύο κατέληξαν στα χέρια των Ουίζαρντς, ως ανταλλαγή δικαιωμάτων. Μαζί με πολλαπλά draft picks δεύτερου γύρου, αλλά και τους Κρις Πολ (ετοιμάζεται να μετακομίσει στους Κλίπερς ξανά) και Λάντρι Σάμετ, οι Σανς... πάτησαν την σκανδάλη για να ενισχύσουν στον μέγιστο βαθμό το ρόστερ τους.

Η περασμένη σεζόν του Μπιλ δεν ήταν και η πλέον παραγωγική του. Ο μέχρι πρότινος ηγέτης των Ουίζαρντς έπαιξε μόλις 50 παιχνίδια, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όμως στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε πως έχει τον τρόπο και να ηγηθεί, αλλά και να «ψάξει» τη σωστή φάση για τους συμπαίκτες του. Το κοντέρ έγραψε 23,2 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 50,5% στα σουτ εντός πεδιάς και 36,5% στα τρίποντα. Αριθμοί που δείχνουν πως μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με πολλούς τρόπους. Είτε με την πάσα, και το «διάβασμα» του παιχνιδιού, μια ικανότητα που έχει εξελίξει σημαντικά την τελευταία 5ετία, προσπαθώντας να βάζει όλο και πιο πολύ τους συμπαίκτες του στο κλίμα, όσο και με κάποιο drive ή σουτ από μέση απόσταση.

Με την προσθήκη του Μπιλ οι Σανς αποκτούν έναν ακόμα πόλο στην επίθεση και έναν παίκτη που θα έχει τον τρόπο να απορροφά πίεση από τους Ντουράντ-Μπούκερ. Άλλωστε όταν η αντίπαλη άμυνα θα αμύνεται με double team στον Ντουράντ, θα υπάρχει η επιλογή του Μπιλ και του Μπούκερ, που μπορούν εξίσου καλά να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν, προσφέροντας ισορροπία.

Το trade αυτό βάζει φωτιά στο ΝΒΑ (μόνο από τα συμβόλαια Ντουράντ. Μπούκερ, Μπιλ, Έιτον οι Σανς υπερβαίνουν τον luxury tax φτάνοντας στα 163 εκατ.) με τη δημιουργία μιας νέας superteam. Που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει, όχι απλώς διεκδικήσει, το πρωτάθλημα. Θα είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του KD να αποδείξει πως μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής χωρίς τους Κάρι-Τόμπσον-Γκριν, θα είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία των Μπούκερ και Μπιλ να κατακτήσουν αυτό που λείπει από τη συλλογή τους.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για τους Φοίνιξ Σανς. Θα είναι σεζόν που είτε θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα, είτε θα αποτύχουν!