O Κορκμάζ της Μονακό θεωρεί τον Σλούκα κορυφαίο ηγέτη της Euroleague (vid)
i

Φουρκάν Κορκμάζ / © IMAGO

O Κορκμάζ της Μονακό θεωρεί τον Σλούκα κορυφαίο ηγέτη της Euroleague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:41 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 03.10.2024

Από το Πριγκιπάτο του Μονακό, ο Φουρκάν Κορκμάζ, επέλεξε τα στοιχεία συγκεκριμένων παικτών που δημιουργούν τον ιδανικό ευρωπαίο παίκτη της Euroleague. Θεωρεί τον εαυτό του ως τον καλύτερο σουτέρ, τον συμπαίκτη του Νικ Καλάθη ως τον καλύτερο πασέρ και τον Κώστα Σλούκα του Παναθηναϊκού ως ιδανικό ηγέτη.

Όπως ο δόκτωρ Φρανκενστάιν, στην ομώνυμη γοτθική νουβέλα της Μαίρη Σέλεϊ, συνέδεσε ανθρώπινα μέλη για να δημιουργήσει από το μηδέν τον... ήρωα της ιστορίας, με παρόμοιο τρόπο ο Φορκάν Κορκμάζ δημιούργησε τον καλύτερο ευρωπαίο παίκτη της Euroleague.

O Τούρκος σταρ, ο οποίος μετά από επτά σεζόν στο NBA με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, το καλοκαίρι επέλεξε να επιστρέψει στην Ευρώπη και το έκανε για το χατίρι της Μονακό, λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ηπείρου, αποδέχθηκε την πρόκληση. Αυτή αφορούσε την δημιουργία ενός... φανταστικού παίκτη. Κλήθηκε να ενσωματώσει τα ταλέντα των πρωταγωνιστών της Euroleague και στην λίστα του συμπεριέλαβε την αφεντιά του, άλλους τρεις συμπαίκτες του στην ομάδα του Πριγκιπάτου και τον Κώστα Σλούκα του Παναθηναϊκού.

Η παράδοση του Άλμπα-Παναθηναϊκός: Η ισορροπία στο σκορ και η... σύμπτωση με τον αριθμό «65»
EUROLEAGUE

08:39 - 03.10.2024

Η παράδοση του Άλμπα-Παναθηναϊκός: Η ισορροπία στο σκορ και η... σύμπτωση με τον αριθμό «65»

Την Πέμπτη 3/10, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Βερολίνο την Άλμπα για την πρεμιέρα της Euroleague και το Sportal ανατρέχει στο μεταξύ τους «γερμανικό» παρελθόν, σημειώνοντας μάλιστα και μια... σατανική σύμπτωση με τον αριθμό 65!

Κατ' αρχάς, θεωρεί τον ίδιο ως τον κορυφαίο σουτέρ της διοργάνωσης και η αλήθεια είναι πως το χέρι του είναι... φαρμακερό. Από εκεί και πέρα, επέλεξε τον συμπαίκτη του Νικ Καλάθη ως τον καλύτερο πασέρ και τον παίκτη με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης (IQ) μέσα στο γήπεδο. Για εκείνον, οι επίσης συμπαίκτες του Ελί Οκομπό και Πετρ Κορνελί έχουν αξιοζήλευτα στοιχεία. Ο πρώτος όσον αφορά τον έλεγχο της μπάλας και ο δεύτερος σε ότι έχει να κάνει με αθλητικά προσόντα.

Πάντως, ως τον κορυφαίο ηγέτη της διοργάνωσης επέλεξε τον περσινό MVP του Final Four και τέσσερις φορές κατακτητή της Euroleague: Τον Κώστα Σλούκα του Παναθηναϊκού. Αν βάλει κανείς όλους αυτούς στο ίδιο καζάνι και τους ανακατέψει, θα προκύψει, σύμφωνα με τον Φουρκάν Κορκμάζ ο δικός του υπεραθλητής Φρανκενστάιν. Που δεν θα έχει... αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο.