Τέσσερις ομάδες της Euroleague θέλουν τον Κορκμάζ: «Μία από αυτές και ο Παναθηναϊκός» (vids)
i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images / Ideal Images

Τέσσερις ομάδες της Euroleague θέλουν τον Κορκμάζ: «Μία από αυτές και ο Παναθηναϊκός» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:16 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 01.06.2024

Τούρκικο δημοσίευμα αποκαλύπτει πως ο Φουρκάν Κουρκμάζ έπειτα από επτά χρόνια στο ΝΒΑ, σκέφτεται την επιστροφή του στην Euroleague και ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που τον διεκδικούν!

Στα 26 του χρόνια ο Φουρκάν Κορκμάζ έχει στο βιογραφικό του έχει προϋπηρεσία επτά σεζόν στο ΝΒΑ! Όλες του με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά εδώ και καιρό θεωρείται πως ο κύκλος του στον «μαγικό πλανήτη» έχει ολοκληρωθεί.

Η περίπτωση επιστροφής του στην Ευρώπη βρίσκεται εντός του φάσματος των επιλογών του και σίγουρα αν το αποφασίσει, τότε στα... πόδια του αναμένεται να «πέσουν» πολλές ομάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το Basket Dergisi, ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος στην καλύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ (2019-20) είχε 9,8 πόντους, ενώ σε σύνολο 328 αγώνων κατέγραψε μέσο όρο 6,8 πόντους με 35,6% στα τρίποντα, βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο της Αναντολού Εφές. Πρόκειται για την ομάδα που τον ανέδειξε, αποκτώντας τον το 2012 σε ηλικία 15 ετών, ενώ ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ο μόνος που τον σκέφτεται έντονα.

Ο Παναθηναϊκός αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα ως διεκδικητής του, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κοιτάει η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η Μπαρτσελόνα. Επίσης, σημειώνεται πως η ιδέα παραμονής του στο ΝΒΑ δεν έχει διαγραφεί από τον ίδιο και ως ελεύθερος δεν θα μείνει απαθείς στις ΗΠΑ. Θα προσπαθήσει να δει ποιες είναι οι προοπτικές του εκεί πριν πάρει (αν πάρει) τον δρόμο της επιστροφής.

O Γκόγκα Μπιτάτζε είναι ο ιδανικός ψηλός για να «μπει» δίπλα στον Ματίας Λεσόρ (vids)
EUROLEAGUE

17:44 - 29.05.2024

O Γκόγκα Μπιτάτζε είναι ο ιδανικός ψηλός για να «μπει» δίπλα στον Ματίας Λεσόρ (vids)

O Έντι Ταβέρες θα μείνει στη Ρεάλ, ο Βενσάν Πουαριέ θα φύγει από τη Μαδρίτη, αλλά κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολης και ο Παναθηναϊκός όταν θα ψάξει τον σέντερ που θα κάνει συντροφιά στον Ματίας Λεσόρ τη νέα σεζόν, τότε οι... συντεταγμένες θα είναι οι εξής: Ο 24χρονος Γεωργιανός NBAer ύψους 213 εκατοστών, Γκόγκα Μπιτάτζε.

Ο προπονητής των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, γνωρίζει καλά τον συμπατριώτη του αθλητή, παρά το γεγονός ότι δεν τον... πρόλαβε στην Αναντολού Εφές. Όταν πήγε εκεί το 2017, ήταν τότε που ο Κορκμάζ μετακόμισε στις ΗΠΑ. Συνυπήρξαν όμως και συνεργάστηκαν στην εθνική ομάδα και ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί από τις ομάδες που θέλουν να κάνουν την υπέρβαση ταλέντου αυτό το καλοκαίρι!