Ο Εβάν Φουρνιέ αρχίζει να ρολάρει με δημιουργία, σκορ και άμυνα σε δύο θέσεις

Εβάν Φουρνιέ

i

InTime

Ο Εβάν Φουρνιέ αρχίζει να ρολάρει με δημιουργία, σκορ και άμυνα σε δύο θέσεις

Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που ο Εβάν Φουρνιέ ξεχωρίζει και δείχνει ότι σύντομα θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Τις τρεις σερί νίκες έχει φτάσει ο Ολυμπιακός. Μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας για τη 2η αγωνιστική της Euroleague, οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον Άρη Midea για τη Stoiximan GBL και διπλασίασαν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα, καθώς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και επικράτησαν με 102-72.

Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες του Ολυμπιακού που πήραν πολύ καλό βαθμό στο ματς με τον Άρη Midea. Ωστόσο ειδική αναφορά αξίζει ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Ο Γάλλος κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, είχε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Το πρώτο παιχνίδι του στο ΣΕΦ σαν να του έδωσε έξτρα ώθηση και με τον Άρη Midea ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες. Στο πρώτο δεκάλεπτο (έπαιξε σε όλο) αγωνίστηκε ως «2αρι», με τον Κώστα Παπανικολάου στο «3». Ο Φουρνιέ είχε 5 πόντους και 6 ασίστ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ως «3αρι» και εν τέλει ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους, 1 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Δημιουργεί, σκοράρει και βοηθάει στην άμυνα. Από το καλοκαίρι που είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, ήταν γνωστό ότι οι «ερυθρόλευκοι» αποκτήσανε έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη και μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωλίγκα.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει με την ίδια άνεση σε δύο διαφορετικές θέσεις, «λύνει» τα χέρια του Έλληνα προπονητή, μιας και στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την έκβαση του αγώνα και το σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες σε αυτή τη θέση, θα μπορεί να «εφαρμόζει» και τη θέση του Φουρνιέ.

Σίγουρα ο Εβάν Φουρνιέ δεν είναι ακόμα έτοιμος στο 100%. Αλλά όσο περνάει ο καιρός θα «βγαίνει» πιο μπροστά και θα δείξει το ταλέντο του. Στον Ολυμπιακό ήρθε για να γίνει ένας από τους ηγέτες και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει όλους της τους στόχους.