Ο Φουρνιέ εξετάζει τις επιλογές του στη EuroLeague - Στο «παιχνίδι» και η Ρεάλ Μαδρίτης

Εβάν Φουρνιέ - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο Φουρνιέ εξετάζει τις επιλογές του στη EuroLeague - Στο «παιχνίδι» και η Ρεάλ Μαδρίτης

Ευτυχία Οικονομίδου 11:25 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 01.09.2024

Όλο και αδειάζει η κλεψύδρα για τον Εβάν Φουρνιέ που περιμένει ένα συμβόλαιο από το NBA, αλλά όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα να εξετάσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο... καυτά ονόματα του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού. Ο λόγος για τον Εβάν Φουρνιέ, που έχει «παίξει» πολύ στην Ευρώπη και την EuroLeague.

Ο 32χρονος Γάλλος γκαρντ, που στο βιογραφικό του μετρά εννέα σεζόν (από το 2014 έως το 2022) στο NBA με διψήφιο αριθμό πόντων και το 2019-20 είχε 18,5 πόντους με τους Ορλάντο Μάτζικ έχει μπλεχτεί σε σενάρια που αφορούν τον Ολυμπιακό, τη Βιλερμπάν, την Παρί, αλλά μέχρι πρότινος ήθελε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ένα καλό συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Οι Φουρνιέ, Οσμάν και Μπέρτανς ψάχνουν ένα νέο συμβόλαιο στο NBA, αλλά η Euroleague τους καλεί! (vids)
EUROLEAGUE

13:43 - 31.08.2024

Οι Φουρνιέ, Οσμάν και Μπέρτανς ψάχνουν ένα νέο συμβόλαιο στο NBA, αλλά η Euroleague τους καλεί! (vids)

Τρεις ευρωπαίοι με ισχυρό βιογραφικό στο NBA αρχίζουν να σκέφτονται σχεδόν αποκλειστικά την Euroleague και το ερώτημα είναι ένα: Που θα καταλήξουν ο Εβάν Φουρνιέ, ο Τσεντί Οσμάν και ο Ντάβις Μπέρτανς; Η Ρεάλ Μαδρίτης ασχολείται με τους δύο και η... μισή Euroleague περιμένει τις αποφάσεις του Γάλλου.

Η κλεψύδρα, όμως, αδειάζει κι έτσι ο Φουρνιέ θα χρειαστεί να εξετάσει τις επιλογές του στη γηραιά ήπειρο με το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι να είναι πιο πιθανό από ποτέ. Η Ευρώπη τον καλεί με την Ισπανία να μπαίνει κι αυτή στο παιχνίδι, ενώ δε μπορούμε να ξεχνάμε πως ο Γάλλος σταρ είχε συνδεθεί και με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, η κατάσταση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δυσκολεύει δεδομένου του γεγονότος ότι οι Πειραιώτες έχουν προσφέρει ένα γιγαντιαίο συμβόλαιο στον Σάσα Βεζένκοφ.

Η παρουσία του Εβάν Φουρνιέ με την εθνική ομάδα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου οι «τρικολόρ» κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο σίγουρα τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο, ενώ κι άλλοι συμπαίκτες του όπως ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε τράβηξε τα βλέμματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπογράφοντας συμβόλαιο με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς αφήνοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το κενό που δημιούργησε στο ρόστερ της «βασίλισσας» η αποχώρηση του συμπατριώτη του, έφερε το όνομα του Φουρνιέ στο προσκήνιο με τον Τσους Ματέο να μελετά την περίπτωσή του, ακόμη κι αν η Ρεάλ συνεχίζει να ψάχνει ενίσχυση στη θέση «4». Ο ισπανικός σύλλογος φαίνεται να εξετάζει την περίπτωσή του η οποία θα αποτελέσει μία από τις κινήσεις του καλοκαιριού εάν και εφόσον επιτευχθεί μιας και θα είναι ακόμη ένας ποιοτικός παίκτης που θα αφήσει το NBA για να δοκιμάσει την τύχη του στην EuroLeague.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!