Ο Φουρνιέ αποθέωσε τον Ρόουζ: «Ο πιο ταπεινός, μοναδική περίπτωση»

O Φουρνιέ κόντρα στον Ρόουζ στο NBA - Φωτ. IMAGO

Ο Φουρνιέ αποθέωσε τον Ρόουζ: «Ο πιο ταπεινός, μοναδική περίπτωση»

Απόστολος Μαυράκης 10:01 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 27.09.2024

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Ολυμπιακού, Εβάν Φουρνιέ, «αποχαιρέτησε» μέσω ανάρτησής του στο X τον Ντέρικ Ρόουζ, με τον οποίο μάλιστα έχουν υπάρξει συμπαίκτες στο NBA.

Η απόφαση του Ντέρικ Ρόουζ να «κρεμάσει» τα μπασκετικά του παπούτσια, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση στον κόσμο του αθλήματος. Πλήθος αθλητών και παραγόντων έχουν σπεύσει να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για την έμπνευση που τους έχει δώσει η όλη ιστορία και παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Ρόουζ, ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που κάνουν ειδική μνεία στον χαρακτήρα του.

Ένας από αυτούς, ήταν και ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού, Εβάν Φουρνιέ. Ο Γάλλος γκαρντ μέσω σχετικής ανάρτησής του στο Χ, απέδωσε τον σεβασμό του στον νεαρότερο MVP στην ιστορία του NBA, μιλώντας για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως είναι ο πιο ταπεινός άνθρωπος που συνάντησε στον «μαγικό κόσμο» και προσθέτει μάλιστα πως είναι... «one-of-one», δηλαδή μοναδική περίπτωση παίκτη και ανθρώπου.

Μάλιστα, Φουρνιέ και Ρόουζ συνυπήρξαν το από το 2021 έως και το 2023 στην Νέα Υόρκη και τους Νικς. Οι δρόμοι των δύο, χώρισαν όταν ο Ρόουζ μεταφέρθηκε το 2023 στο Μέμφις, για χάρη των Γκρίζλις.

Η ανάρτηση του Εβάν Φουρνιέ:

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο πιο ταπεινός άνθρωπος που συνάντησα στο πρωτάθλημα (σ.σ. το NBA). Μοναδική περίπτωση. Απόλαυσε την απόσυρσή σου, αδερφέ».

Τα τριαντάφυλλα δε «μαραίνονται» ποτέ... (vid)
NBA

17:56 - 26.09.2024

Τα τριαντάφυλλα δε «μαραίνονται» ποτέ... (vid)

Ο Ντέρικ Ρόουζ κρέμασε τα παπούτσια του και αυτό που μένει είναι ένα μεγάλο «what if». Τι θα γινόταν αν δεν είχε τραυματιστεί; Τι θα γινόταν αν δεν χτυπούσε ξανά; Ο πιο αγαπητός παίκτης στο NBA αποσύρθηκε και σε όλους εμάς έχει μπει ένα... σκουπιδάκι στο μάτι.

Πράγματι, ο Ρόουζ αποτελούσε μια σπάνια -αν όχι μοναδική- περίπτωση παίκτη. Η σταθερά ανοδική του πορεία από το 2008 που επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του draft από του Bulls, συνεχίζοντας στο 2009 και την ανάδειξή του ως rookie της χρονιάς και την πρώτη του επιλογή σε All-Star το 2010, έπεισε πολλούς πως ο ίδιος ήρθε για να... μείνει.

Αυτή η πεποίθηση ενισχύθηκε στα «μυαλά» όλων, όταν τον είδαν να αναδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στο NBA σε ηλικία 22 χρονών και 6 μηνών. Η μοίρα ωστόσο έμελλε να του «παίξει» πολύ άσχημο παιχνίδι, καθώς την επόμενη χρονιά, ο Ρόουζ τραυματίστηκε σοβαρά στα playoffs με τους Bulls και διαγνώστηκε με ρήξη χιαστού.

Το 2013 επέστρεψε στην ενεργό δράση, όμως η μοίρα είχε ξανά άλλα σχέδια. Ο Ρόουζ δεν άργησε να τραυματίσει ξανά το γόνατό του, «κόβοντας» αυτή την φορά τον μηνίσκο του. Έπειτα και από αυτόν τον τραυματισμό, ο Ρόουζ δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος, όσο και αν κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει.

Ακολούθησε έπειτα μια καριέρα χωρίς κάποια ιδιαίτερη διάκριση για τον ίδιο -όπως μας είχε συνηθίσει στις πρώτες του χρονιές- ενώ δεν κατάφερε να στεριώσει σε καμία ομάδα. Μόνη ίσως έκλαμψη του ταλέντου του και του... vintage-Rose, ήταν η «50άρα» που έβαλε την 1/11/2018 με την φανέλα των Τίμπεργουλβς κόντρα στους Τζαζ. Το career-high πόντων του ωστόσο, έμελλε να είναι και από τα τελευταία αξιοσημείωτα πράγματα που είδαμε από τον ίδιο τα τελευταία χρόνια.