Ο Φοτού στον πάγκο της Γαλλίας!

Ο Φοτού στον πάγκο της Γαλλίας!

Νίκος Καλαμπάκας 17:21 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:21 - 25.09.2024

Αλλαγή προπονητή στην Εθνική Γαλλίας, αφού ο Φρεντερίκ Φοτού παίρνει τη θέση του Βενσάν Κολέ στον πάγκο των «μπλε».

Ο Φερεντερίκ Φοτού θα είναι ο διάδοχος του Βεσνάν Κολέ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της χώρας.

Οι προετοιμασίες του Καλλιμάρμαρου για το 6ο «Παύλος Γιαννακόπουλος» από την παρακάμερα του Παναθηναϊκού (vid)
EUROLEAGUE

17:09 - 25.09.2024

Οι προετοιμασίες του Καλλιμάρμαρου για το 6ο «Παύλος Γιαννακόπουλος» από την παρακάμερα του Παναθηναϊκού (vid)

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Παναθηναϊκός μοιράστηκε στα social media σχετικό βίντεο με την προετοιμασία του Καλλιμάρμαρου.

Έπειτα απο τη 2η θέση στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, η Γαλλία αλλάζει... τιμόνι, αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βενσάν Κολέ σταμάτησε να είναι ο «οδηγός» της έπειτα από 15 χρόνια.

Ο Φοτού που είναι και ο κόουτς της Μπουρζ, θα έχει... βαρύ πρόγραμμα στο εξής, αφού εκτός από τον σύλλογο πλέον θα προπονεί και την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Φοτού πέρυσι έφτασε με την Μπουρζ μέχρι τους τελικούς του Eurocup και η πορεία του με την ομάδα ήταν εντυπωσιακή.

Αυτό του έδωσε το εισιτήριο για τον πάγκο της εθνικής ομάδας, εκεί όπου πλέον θα έχει τον δύσκολο ρόλο να συνεχίσει το έργο του Κολέ, που είχε τη Γαλλία στον... αφρό του Παγκόσμιου μπάσκετ επί σειρά ετών.

Ο Φοτού θα καθοδηγήσει την εθνική ομάδα την επόμενη τετραετία, ολοκληρώνοντας τον... κύκλο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Η θητεία του επίσημα θα ξεκινήσει από τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά της FIBA ​​EuroBasket 2025 τον Νοέμβριο. Οι αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνουν επίσης το FIBA ​​EuroBasket 2025, τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA ​​2027, το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο και τελικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Για τον προπονητή είχε ενδιαφερθεί και η Βιλερμπάν, χωρίς ίμως το... φλερτ να καταλήξει σε «γάμο».