Φρίντρικσον ενόψει των αγώνων με την Πέγια: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά, είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Ο Φρίντρικσον στο φιλικό Πανιώνιος-Μαρούσι (14/9/2024)

i

© Intime

Φρίντρικσον ενόψει των αγώνων με την Πέγια: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά, είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Απόστολος Μαυράκης 17:41 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 23.09.2024

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του Αμαρουσίου, Έλβαρ Φρίντρικσον, προχώρησε σε δηλώσεις ενόψει της διπλής αναμέτρησης της ομάδας του με την Πέγια για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup.

Το Μαρούσι δίνει την δική του ευρωπαϊκή «μάχη» αντιμετωπίζοντας την Πέγια από το Κόσοβο. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 24/9 στις 20:30, στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα έχει παρουσιάσει πολύ καλή εικόνα ως τώρα στα φιλικά προετοιμασίας, κερδίζοντας ΠΑΟΚ, Λαύριο, Παπάγου και Πανερυθραϊκό και πλέον δηλώνει πανέτοιμη για την ευρωπαϊκή της περιπέτεια.

Μαρούσι και Πέγια συμφώνησαν να γίνει και ο δεύτερος αγώνας στην έδρα του Αμαρουσίου, δυο μέρες αργότερα και την Πέμπτη 26/9 και ώρα επίσης 20:30. Εάν και εφόσον η ομάδα του Αμαρουσίου κερδίσει την Πέγια, τότε θα προκριθεί στους ομίλους του FIBA Europe Cup και θα εξασφαλίσει μια θέση στον 7ο συγκεκριμένα όμιλο, μαζί με την σουηδική Νορκόπινγκ Ντόλφινς, την Σάμπα από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ αναμένεται και η είσοδος άλλης μιας ομάδας για να ολοκληρωθεί η τετράδα του ομίλου.

Το φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Αμαρουσίου από τον ΠΑΟΚ, Έλβαρ Μαρ Φρίντρικσον, προέβη σε δηλώσεις την παραμονή του πρώτου εκ των δύο αγώνων με την Πέγια. Ο Ισλανδός πόιντ γκαρντ μίλησε για την δουλειά που έχουν κάνει κατά την περίοδο της προετοιμασίας στην καινούργια του ομάδα και υπογράμμισε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ένταση που θα πρέπει να έχει σε αυτά τα δύο παιχνίδια το Μαρούσι, προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά η δήλωση του Φρίντρικσον:

«Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δουλέψαμε σκληρά και θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση κρίνεται σε δυο παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην διεκδίκηση κάθε κατοχής, για 80 λεπτά. Σεβόμαστε την Peja και δεν σκεφτόμαστε ότι και τα δυο ματς θα γίνουν στην έδρα μας. Πιστεύω όμως ότι είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με ένταση και ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας»