Στην 12άδα της Γαλλίας για τα παράθυρα του Νοεμβρίου ο παίκτης που «εκτέλεσε» τον Κολοσσό Ρόδου (vid)

Νολάν Τραορέ

i

@FIBA

Στην 12άδα της Γαλλίας για τα παράθυρα του Νοεμβρίου ο παίκτης που «εκτέλεσε» τον Κολοσσό Ρόδου (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 17:20 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 17.10.2024

Ο Φεντερίκ Φατού ανακοίνωσε τη δωδεκάδα με την οποία θα πορευτεί στα προκριματικά του EuroBasket 2025 απέναντι στην Κύπρο κι εκεί δεσπόζει ο Νολάν Τραορέ, ή αλλιώς το μέλλον του γαλλικού μπάσκετ.

Ο Φεντερίκ Φοτού είναι ο διάδοχος του Βενσάν Κολέ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας και είναι έτοιμος να φέρει ένα κύμα... αλλαγής μετά από 15 χρόνια με σκοπό να καθοδηγήσει ομάδα την επόμενη τετραετία, ολοκληρώνοντας τον... κύκλο μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Η θητεία του επίσημα θα ξεκινήσει από τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά της FIBA ​​EuroBasket 2025 τον Νοέμβριο. Οι αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνουν επίσης το FIBA ​​EuroBasket 2025, τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA ​​2027, το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο και τελικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Το μέλλον είναι εδώ: Ο Νόλαν Τραορέ «χτυπάει» την πόρτα του ΝΒΑ από τα 18 του
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

17:01 - 10.10.2024

Το μέλλον είναι εδώ: Ο Νόλαν Τραορέ «χτυπάει» την πόρτα του ΝΒΑ από τα 18 του

Γύρω από το όνομά του οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Εκείνος δείχνει πως ανταποκρίνεται και με το παραπάνω. Ο Νόλαν Τραορέ έχει μπει με... γκάζι στη σεζόν, κάνοντας όλο και περισσότερα βλέμματα από το ΝΒΑ να ασχολούνται μαζί του.

Ο νέος προπονητής των «τρικολόρ» ανακοίνωσε τους 12 παίκτες με τους οποίους θα πορευτεί στα προκριματικά του Νοεμβρίου τα οποία αποτελούνται από δύο παιχνίδια με την Κύπρο, ένα στη Λευκωσία στις 21 Νοεμβρίου κι ένα στο Πουατιέ στις 24 του ίδιου μήνα.

Στο πρώτο παράθυρο των προκριματικών οι παίκτες της EuroLeague δε συμπεριλαμβάνονται στις κλήσεις, παρά μόνο στο αντίστοιχο του Φεβρουαρίου, οπότε βλέπουμε τους προπονητές να διευρύνουν τις επιλογές τους. Ανάμεσα σε αυτές του κόουτς Φoτού δεσπόζει το όνομα του Νολάν Τραορέ, του 18χρονου γκαρντ ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγάλα... χαρτιά της Γαλλίας ενόψει και του NBA draft της επόμενης χρονιάς.

H επιθετική του ικανότητα σε συνδυασμό με την ταχύτητα και το ταλέντο του, έχουν τραβήξει τα βλέμματα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, καθώς ο Τραορέ αποτελεί έναν handler που αποπνέει σιγουριά και συνεργάζεται άψογα σε καταστάσεις pick n' roll. Μάλιστα, ο νεαρός Γάλλος δεσπόζει στην πρώτη δεκάδα του επερχόμενου draft με τις προβλέψεις να τον τοποθετούν στη θέση «6». Εξάλλου η Γαλλία έχει μεγάλη παράδοση στο να στέλνει δεκάδες παίκτες για να κάνουν το μεγάλο βήμα προς το NBA.

Βέβαια, ο Τραορέ έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων για άλλον λόγο. Φέτος αγωνίζεται στην Σεντ-Κεντέν (έχοντας συμφωνήσει για δύο χρόνια), η οποία είναι αντίπαλος του Κολοσσού Ρόδου στο Basketball Champions League. Μάλιστα, ο 18χρονος γκαρντ πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο κόντρα στην ομάδα του «σμαραγδένιου» νησιού σημειώνοντας 27 πόντους, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ. Αυτή ήταν και η εμφάνιση με τους περισσότερους πόντους σε παιχνίδι του BCL από παίκτη κάτω των 21 ετών καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ του Αλπερέν Σενγκούν.

Ο Τραορέ, λοιπόν, παίρνει παιχνίδια στα πόδια του και γεμίζει εμπειρία προκειμένου να είναι έτοιμος για το μεγάλο τεστ στον «μαγικό» κόσμο του NBA. Πάντως, παρά το νεαρό της ηλικίας του, όλα δείχνουν πως θα είναι από τις βασικές επιλογές του Φεντερίκ Φοτού στην εθνική Γαλλίας, ακόμα κι όταν θα έχει διαθέσιμες όλες τις επιλογές του.

Sportal Euroleague Live με Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης