Γαλλία: Από το 1936 είχε να μείνει εκτός δεύτερης φάσης σε όλες τις μπασκετικές διοργανώσεις

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Γαλλία

i

FIBA

Γαλλία: Από το 1936 είχε να μείνει εκτός δεύτερης φάσης σε όλες τις μπασκετικές διοργανώσεις

Νίκος Καλαμπάκας 19:30 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 14.08.2024

Η Γαλλία είχε να βιώσει σοκ αποκλεισμού σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση από το μακρινό 1936, όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαν διοργανωθεί από το Βερολίνο, είχε τερματίσει 19η.

Πρόωρο αποκλεισμό περιελάβανε το μενού της 2ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA για τη Γαλλία, κάτι που η ομάδα του Βινσέτ Κολέ είχε να πάθει από το 1936!

Το μπάσκετ της Γαλλίας είναι από αυτά που βρίσκονται σταθερά σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Οι «τρικολόρ» είναι στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης της FIBA, κάτι που κερδίζουν με την αξία τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία φορά που δεν βρέθηκε στη 16αδα κάποιας μεγάλης μπασκετικής διοργάνωσης, ήταν το μακρινό 1936, όταν κατετάγη 19η στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε διοργανώσει το ναζιστικό Βερολίνο.

Έπρεπε να περάσουν 87 χρόνια ώστε οι «τρικολόρ» να βιώσουν το σοκ του αποκλεισμού από φάση των ομίλων. Η Λετονία με μια επική ανατροπή πήρε τη νίκη κόντρα στους Γάλλους, που δύο μέρες πριν είχαν ηττηθεί και από τον Καναδά, με αποτέλεσμα πλέον να πρέπει να παλέψουν για τις θέσεις κατάταξης. 

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Η φάση των «16», τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και τον τελικό
FIBA WORLD CUP

18:45 - 01.09.2023

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Η φάση των «16», τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και τον τελικό

Απομένει άλλος ένας αγώνας για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά υπάρχει μέρος του τοπίου που έχει ξεκαθαριστεί. Η Εθνική ομάδα έχασε από την Λιθουανία και αποκλείστηκε, ενώ στα προημιτελικά βρίσκονται ήδη -πέραν των Λιθουανών- οι ΗΠΑ, η Σλοβενία και η Γερμανία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: