Νίκη με τη Γαλλία και φύγαμε για τελικό!

Νίκη με τη Γαλλία και φύγαμε για τελικό!

Νίκος Καλαμπάκας 08:24 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 19.07.2024

Η Ελλάδα U20 αντιμετωπίζει το Σάββατο 20/7 τη Γαλλία στον ημιτελικό του Eurobasket 2024. Όποια ομάδα νικήσει κατακτά σίγουρα ένα μετάλλιο και θέλει ένα ακόμα βήμα για την... κορυφή!

Με το βλέμμα σε ένα μετάλλιο, κοντράρονται αύριο, Σάββατο 20/7, οι Εθνικές ομάδων Νέων της Ελλάδας και της Γαλλίας, για την ημιτελική φάση του Eurobasket U20.

H Ελλάδα μετά το Ισραήλ έθεσε νοκ άουτ και τη Λιθουανία και πλέον βρίσκεται στους «4» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρει μπροστά της τη Γαλλία, που για να βρεθεί εδώ νίκησε χθες την Ισπανία με 74-72.

Οι παίκτες του Παπαδόπουλου πλέον απέχουν μια νίκη από το μετάλλιο και δύο από την πρώτη θέση του τουρνουά και την κατάκτηση του τροπαίου.

«Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά αυτά. Πραγματικά πάλεψαν πάρα πολύ, τα έδωσαν όλα, έμειναν προσηλωμένοι και κάποια λάθη που έγιναν ήταν κούρασης και ενθουσιασμού στα τελευταία λεπτά», τόνισε μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας ο προπονητής της Ελλάδας, Κώστας Παπαδόπουλος.

«Είμαστε όλοι σαν οικογένεια. Είναι κάτι το οποίο έχουμε καταφέρει από την αρχή. Ακόμη και να μην παίξει κάποιος χαίρεται το ίδιο. Υστερούμε σε αθλητικότητα και μεγέθη, αλλά η ομαδικότητα, η μαχητικότητα και η τακτική μας βοηθούν να πετύχουμε στόχους», πρόσθεσε.

«Η Γαλλία είναι μια ακόμη δυνατή ομάδα, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει εδώ στην Γκντίνια. Θα πρέπει να… μαζέψουμε το μυαλό μας, να συγκεντρωθούμε ξανά και να τα δώσουμε όλα στον ημιτελικό», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, για την αποψινή μάχη.

O αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.30 και τυπικά γηπεδούχοι θα είναι οι Γάλλοι. Θα έχει ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3.