Για τη διατήρηση του αήττητου στην Euroleague η Ρεάλ Μαδρίτης

Φακούντο Καμπάτσο

i

© Euroleague

Για τη διατήρηση του αήττητου στην Euroleague η Ρεάλ Μαδρίτης

Sportal newsroom 09:49 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 14.08.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο Βελιγράδι, για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:15), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής.

Η δράση στην Euroleague αρχίζει από το Βελιγράδι, για αυτή την εβδομάδα. Διότι Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα κλασικό ντέρμπι της Euroleague. Μόνο που αυτή τη φορά θα γίνει χωρίς κόσμο και σε διαφορετικό έδαφος, συγκριτικά με τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της «ομάδας του λαού».

Η Ρεάλ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην διοργάνωση, μετρώντας 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και θέλει να διατηρήσει τον καλό ρυθμό των τελευταίων ημερών. Άλλωστε μετά την πρώτη ήττα στη σεζόν, από την Ουνικάχα Μάλαγα, η «απάντηση» ήταν άμεση, καθώς έφτασε σε δύο επαγγελματικές νίκες, κόντρα σε Άλμπα Βερολίνου και Ανδόρρα, για Euroleague και Liga Endesa αντίστοιχα.

Η Μακάμπι από την άλλη πλευρά θέλει να ανέβει βαθμολογικά, παρά το γεγονός πως έχει να διαχειριστεί την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, αλλά και το γεγονός πως παίζει μακριά από την έδρα της χωρίς την παρουσία του κόσμου της, που παραδοσιακά δίνει επιπλέον ενέργεια και ώθηση.

Η ομάδα του Όντεντ Κάτας μετράει ρεκόρ 5-4, με το πέρας 9 αγωνιστικών και έρχεται από ήττα κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 90-92, στο Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου. Έτσι, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα για να βρεθεί σε τροχιά πλέι οφ.

Προβλήματα οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν, πέραν της Ρεάλ, που έχει να διαχειριστεί την απουσία του Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος έχει μπει στα πιτς.