Γιαμπουσέλε: «Όταν έρθει η ευκαιρία στο NBA, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά»

Γκέρσον Γιαμπουσέλε - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Γιαμπουσέλε: «Όταν έρθει η ευκαιρία στο NBA, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά»

Ευτυχία Οικονομίδου 14:21 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 01.09.2024

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε μίλησε για την απόφασή του να πάει στο NBA για δεύτερη φορά και να αγωνιστεί στους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε θα επιστρέψει κι επίσημα στο NBA για να ενισχύσει τους Σίξερς, όπως έκανε γνωστό κι επίσημα η ομάδα της Φιλαδέλφεια.

Η εποχή του Γιαμπουσέλε στην Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στο τέλος της. Έπειτα από τρία χρόνια, τα οποία συνδυάστηκαν με τίτλους, διακρίσεις και μεγάλες στιγμές, ο Γάλλος φόργουορντ επιστρέφει στο ΝΒΑ, αυτή τη φορά για να ενισχύσει τους Φιλαδέλφεια 76ερς.

Ο ίδιος ο Γιαμπουσέλε επιθυμούσε διακαώς την επιστροφή του στον «μαγικό κόσμο» του NBA θυσιάζοντας πολλά για να κάνει και πάλι το όνειρό του πραγματικότητα.  Στην περίπτωση του πρέπει να καλυφθεί από την τσέπη του διαφορά ύψους 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων από το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ σε σχέση με τα 2.1 εκατομμύρια που έχει συμφωνήσει, που σημαίνει ότι στον λογαριασμό του θα έχει καθαρές απολαβές από τη νέα του ομάδα στο NBA μόλις 500 χιλιάδες δολάρια.

Ο 28χρονος φόργουορντ μίλησε για την απόφασή του να ταξιδέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο NBA για δεύτερη φορά.

«Σίγουρα ένιωθα άνετα στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό. Πάντα όμως έλεγα μέσα μου ότι θα ήθελα να επιστρέψω στο ΝΒΑ, να πάρω μια δεύτερη ευκαιρία και να παραμείνω στη λίγκα», δήλωσε ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ στη «Philadelphia Inquirer».

«Δεν είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν μια δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ. Όταν έρθει λοιπόν, δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Φυσικά και υπήρχε buy out. Είχα έναν χρόνο ακόμη στη Μαδρίτη. Ήθελα όμως να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Πίστευα ότι αν δεν το έκανα, μια ζωή θα εμένα με το ''αν''. Πήρα το ρίσκο και αποφάσισα να πάω στους Σίξερς για μια δεύτερη θητεία στο ΝΒΑ», είπε.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!