Ο Γιαμπουσέλε θα παίξει στους Σίξερς για μόλις... 500 χιλιάρικα - Τι ισχύει με το συμβόλαιό του;

Γκερσόν Γιαμπουσέλε - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο Γιαμπουσέλε θα παίξει στους Σίξερς για μόλις... 500 χιλιάρικα - Τι ισχύει με το συμβόλαιό του;

Ευτυχία Οικονομίδου 20:19 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 22.08.2024

Η απόφαση του Γκέρσον Γιαμπουσέλε να αφήσει την Ευρώπη και τη Ρεάλ Μαδρίτης για το NBA όπως φαίνεται του έχει στοιχίσει πολύ στο... πορτοφόλι του.

Η εμφάνιση του Γκέρσον Γιαμπουσέλε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τη φανέλα της Γαλλίας «έκλεψε» τις εντυπώσεις και του έδωσε όχι μόνο το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και μία δεύτερη ευκαιρία στο NBA, που όπως φάνηκε αποτελούσε τον απώτερο σκοπό του.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ο 28χρονος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης τράβηξε τα βλέμματα και δικαίως έχοντας πολλούς... μνηστήρες με τους Καβαλίερς, τους Σίξερς, τους ΣπερςΟυόριορς, Χιτ και Λος Άντζελες Κλίπερς να δείχνουν το ενδιαφέρον τους, όμως η ομάδα της Φιλαδέλφεια φαίνεται πως είναι ο επικρατέστερος προορισμός για τον Γάλλο ψηλό.

Ο ίδιος ο Γιαμπουσέλε φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς την επιστροφή του στον «μαγικό κόσμο» του NBA θυσιάζοντας πολλά για να κάνει και πάλι το όνειρό του πραγματικότητα. Αρχικά, βγήκε στο προσκήνιο πως ο 28χρονος φόργουορντ έχει NBA out με τη Ρεάλ Μαδρίτης ύψους 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το συμβόλαιό του με τη «βασίλισσα» λήγει το καλοκαίρι το 2025.

Ωστόσο, αυτή η πληροφορία προκαλεί πονοκέφαλο στον Γιαμπουσέλε, αλλά και πρόβλημα στην... τσέπη του μιας και θα πρέπει να καταβάλλει ο ίδιος ένα πολύ μεγάλο ποσό. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς του προσφέρουν μονοετές συμβόλαιο, το οποίο θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 2.1 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια.

Είναι γνωστό πως οι ομάδες του NBA μπορούν να αποπληρώσουν μέχρι 850.000 δολάρια από το ήδη υπάρχων συμβόλαιο του κάθε παίκτη με τον ίδιο να πρέπει να καταβάλλει το υπόλοιπο ποσό. Στην περίπτωση του Γκέρσον Γιαμπουσέλε πρέπει να καλυφθεί διαφορά ύψους 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει ότι στον λογαριασμό του θα έχει καθαρές απολαβές από τη νέα του ομάδα στο NBA μόλις 500 χιλιάδες δολάρια.

Γίνεται εμφανές, λοιπόν, πως ο 28χρονος Γάλλος φόργουορντ που ολοκλήρωσε το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων μπάσκετ 2024 με 14 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και μία ασίστ, να ζητά διακαώς… μια δεύτερη ευκαιρία στο NBA και να την θέλει όσο τίποτα άλλο, κάτι που οι Σίξερς του έδωσαν, προσφέροντάς του το συμβόλαιο, που τόσο επιθυμούσε κι έκανε τεράστιες θυσίες για να το υπογράψει.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!