Πλήγμα στην Τσεχία: Νοκ άουτ ο Βέσελι ενόψει Ελλάδας

Πλήγμα στην Τσεχία: Νοκ άουτ ο Βέσελι ενόψει Ελλάδας

Sportal newsroom 15:37 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 14.08.2024

Χωρίς τον Γιαν Βέσελι θα παραταχθεί η Τσεχία στην αναμέτρηση με την Εθνική, στο ΣΕΦ, καθώς ο Τσέχος σέντερ ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται για την «πρώτη» του Βασίλη Σπανούλη στον γαλανόλευκο πάγκο. Αντίπαλος θα είναι η Τσεχία, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, παρά το γεγονός πως θα είναι η πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Η «γαλανόλευκη» θέλει να μπει με το δεξί στη νέα προσπάθεια και απέναντί της θα έχει έναν... πονοκέφαλο λιγότερο. Αυτό γιατί ο Γιαν Βέσελι δεν θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση του ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή (23/02). Ο Τσέχος σέντερ ταλαιπωρείται από τραυματισμό τις τελευταίες εβδομάδες και για το λόγο αυτό έκρινε σκόπιμο να πάρει ανάσες, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός του.

Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα μιλώντας για την εξέλιξη αυτή τόνισε: «Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω στην αρχή των προκριματικών, αλλά έχω ταλαιπωρηθεί από κούραση και μικροτραυματισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε πρέπει να αναρρώσω κατά τη διάρκεια του παραθύρου για να προετοιμαστώ για την κορύφωση της σεζόν. Θα παρακολουθώ τους αγώνες και πιστεύω ότι τα αγόρια θα κάνουν ένα καλό βήμα προς τον κοινό μας στόχο, που είναι η πρόκριση στο EuroBasket του 2025».

Η ομάδα του Ρομέν Γκίνζμπουργκ θα έχει μια σημαντική απώλεια στο παιχνίδι κόντρα στην Εθνική την ώρα που ο Τόμας Σατοράνσκι θα είναι κανονικά παρών στο παιχνίδι, όντας ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της χώρας του σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Όλα αυτά σε μια αναμέτρηση που ο κόσμος της Εθνικής έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήδη έχουν «φύγει» 5.000 εισιτήρια για την αναμέτρηση της Παρασκευής, με την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο ως head coach της Εθνικής, να αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους του μπάσκετ.