Χωρίς παίκτες του Παναθηναϊκού η Εθνική; Όλα ανοιχτά από Γιαννακόπουλο
i

© Intime

Χωρίς παίκτες του Παναθηναϊκού η Εθνική; Όλα ανοιχτά από Γιαννακόπουλο

Sportal newsroom 16:36 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:36 - 08.06.2024

Με μία αινιγματική ανάρτηση στο instagram, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα μπάσκετ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχής των παικτών του Παναθηναϊκού από τις υποχρεώσεις της «γαλανόλευκης».

Αρκετή «σκόνη» σήκωσε ο δεύτερος τελικός της Stoiximan Basket League. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-86 του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΣΕΦ, έκανε το 2-0 στη σειρά και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου.

Η πλευρά του τριφυλλιού είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν έκαναν δηλώσεις. Ο Σάνι Μπετσίροβιτς, που εκπροσώπησε τους πράσινους στη συνέντευξη τύπου, έκανε λόγο για ασέβεια των παικτών του Ολυμπιακού προς τον Εργκίν Αταμάν.

Με ένα αινιγματικό στόρι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με την Εθνική ομάδα.

«Φτάσατε έναν άνθρωπο που βοηθάει όλη την Ελλάδα με χιλιάδες τρόπους και κάθε ευκαιρία. Που κατέβηκε ο ίδιος στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, που υψώνει την φωνή του απέναντι σε κάθε στραβό της πατρίδας να σκέφτεται ότι από τη στιγμή που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την εγκληματική οργάνωση που υπάρχει στο θεσμό του ελληνικού μπάσκετ, ίσως πρέπει να απέχει από την επόμενη προσπάθεια της Εθνικής για το ευρύτερο καλό του αθλήματος. Το να ξεβρωμίσει από την ΕΟ. Ίσως μόνο τότε αναγκαστούν οι υπεύθυνοι να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να αντιμετωπίσουν αυτό που δημιούργησαν», αναφέρει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο story που ανέβασε στο instagram.

Ένα βήμα μακριά από τον τίτλο ο Ολυμπιακός, έκανε το 2-0 στους τελικούς σε επεισοδιακό φινάλε με Σλούκα, Κάνααν και Αταμάν!

Έπειτα από μεγάλη μάχη και ένα 40λεπτο γεμάτο ένταση ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη (92-86), έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και απέχει ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου. Τεράστια ένταση λίγο πριν το τέλος, με τον Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές.

Η ομάδα του Πειραιά πάτησε το γκάζι μετά την πρώτη περίοδο κα παρά τις προσπάθειες του Ματίας Λεσόρ αλλά και των Κέντρικ Ναν, Κώστα Σλούκα, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, δίνοντας συνέχεια μετά το break στο Game 1 στο κλειστό του ΟΑΚΑ πριν από 2 μέρες. Πλέον το Game 3 της σειράς στο κλειστό του ΟΑΚΑ (10/06) θα είναι κομβικό για τη συνέχεια, καθώς το τριφύλλι θέλει τη νίκη για να μειώσει τη σειρά, ενώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός φτάσει σε ακόμα μια νίκη θα στεφθεί πρωταθλητής.

Τον Πρωταθλητή Ευρώπης θα τον σέβεσαι, αν δεν θες να τον «φοβηθείς»...

Τον Πρωταθλητή Ευρώπης θα τον σέβεσαι, αν δεν θες να τον «φοβηθείς»...

Η κατάκτηση της EuroLeague από τον Παναθηναϊκό με αρχηγό τον Κώστα Σλούκα ανάγκασε ένα ολόκληρο σύστημα να εκτεθεί και να ναρκοθετήσει ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ στον «βωμό» ενός εγχώριου τίτλου . Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο Game 2 των τελικών με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να προσθέτει 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 16 πόντους πρόσθεσε ο Αϊζάια Κάνααν. Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Ματίας Λεσόρ μέτρησε 21 πόντους και 9 ριμπαουντ, με τον Κέντρικ Ναν να έχει 13 πόντους και 6/17 σουτ.