Οι μεγαλύτερες «εκρήξεις» του Γιάννη Ιωαννίδη: Το «ντου» σε Ισραηλινό δημοσιογράφο, το σακάκι στον διαιτητή και η... οδηγία στους οπαδούς του Ολυμπιακού (vids)

Οι μεγαλύτερες «εκρήξεις» του Γιάννη Ιωαννίδη: Το «ντου» σε Ισραηλινό δημοσιογράφο, το σακάκι στον διαιτητή και η... οδηγία στους οπαδούς του Ολυμπιακού (vids)

Sportal newsroom 18:18 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Εκτός από ένας κορυφαίος προπονητής, ο Γιάννης Ιωαννίδης έμεινε στις μνήμες του ελληνικού κοινού για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων και για τρομερές δηλώσεις του.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ έκλεισε στις 4 Οκτωβρίου με τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, με τη θρυλικού προσωπικότητα του αθλήματος να αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών.

Κατέκτησε στην καριέρα του ως προπονητής 12 πρωταθλήματα Ελλάδας, οκτώ εκ των οποίων με τον Άρη και τέσσερα με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε στην τροπαιοθήκη του έξι Κύπελλα Ελλάδα, τα πέντε με τον Άρη και το ένα με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο Γιάννης Ιωαννίδης οδήγησε τις ομάδες του συνολικά έξι φορές σε Final Four της Euroleague, τρείς με τον Άρη και τρεις με τον Ολυμπιακό και μάλιστα με τους «ερυθρολεύκους» έχασε και τις τρεις φορές στον τελικό.

Πέρα, όμως, από τα εκπληκτικά του επιτεύγματα στην προπονητική, ο Γιάννης Ιωαννίδης θα μείνει για πάντα στην ιστορία λόγω των εκρήξεών του την ώρα που βρισκόταν στους πάγκους και για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του.

Πολλά από αυτά θα μείνουν στην ιστορία…

Το «don’t stay here» σε έναν τρομαγμένο Ισραηλινό δημοσιογράφο την ώρα που προσπαθούσε να πάρει μια συνέντευξη, η viral οδηγία του στους οπαδούς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ ώστε να μην βρίζουν με αντεθνικά συνθήματα την ομάδα του ΠΑΟΚ, η... παράδοση του σακακιού του στον διαιτητή Τσανίδη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να του δείξει ότι τον έχει βγάλει από τα ρούχα του κι άλλα πολλά.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά βίντεο: