Όταν ο Βασίλης Σκουντής μίλησε για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Η πιο περίεργη προσωπικότητα που έχω γνωρίσει» (vid)

Γιάννης Ιωαννίδης

i

© Intime

Όταν ο Βασίλης Σκουντής μίλησε για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Η πιο περίεργη προσωπικότητα που έχω γνωρίσει» (vid)

Sportal newsroom 18:19 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Ως την πιο περίεργη προσωπικότητα που είχε γνωρίσει χαρακτήρισε τον Γιάννη Ιωαννίδη ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Για την ιδιαίτερη πτυχή του χαρακτήρα του Γιάννη Ιωαννίδη είχε μιλήσει ο Βασίλης Σκουντής. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που συνόδευσε με τη φωνή του κορυφαίες στιγμές που του ελληνικού μπάσκετ, είχε δώσει συνέντευξη πριν λίγο καιρό στο Action 24 και την Αθηναΐδα Νέγκα.

Ο Βασίλης Σκουντής είχε πει για τον Γιάννη Ιωαννίδη ότι ήταν από τις πιο περίεργες προσωπικότητες που είχε γνωρίσει στη ζωή του. Ο Έλληνας προπονητής πέθανε σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μία περίεργη προσωπικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι εντελώς διαφορετικοί στον δημόσιο βίο τους και σε αυτό που βγάζουν την ώρα της δουλειάς τους και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό όταν δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, στις οικογενειακές στιγμές, στις στιγμές με φίλους τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θέλουν να βγάζουν στη δημόσια εικόνα τους. Είναι η άμυνά τους», είχε πει για τον Γιάννη Ιωαννίδη ο Βασίλης Σκουντής.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1945. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ σε πολύ μικρή ηλικία. Αγωνίστηκε όλη του την καριέρα ως παίκτης στον Άρη στη θέση του πλέι μέικερ.

Μετά το τέλος της αγωνιστική του καριέρας έγινε προπονητής με μεγάλη επιτυχία. Συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα του Άρη τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού. Υπήρξε ακόμη τεχνικός της Λάρισας και της ΑΕΚ. Είχε δύο θητείες στην Εθνική Ελλάδας.

Στο πένθος η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:54 - 04.10.2023

Στο πένθος η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη

Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε φτωχότερο τον ελληνικό αθλητισμό στη χώρα μας, αφού άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών. Ο Ολυμπιακός που υπό τις οδηγίες του γιγαντώθηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη, άλλαξε την εικόνα του προφίλ του στα social media ως ένδειξη σεβασμού και θλίψης για τον «ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ...

Στην καριέρα του ως προπονητής πανηγύρισε 12 πρωταθλήματα (8 με την Άρη και 4 με τον Ολυμπιακό) και 6 κύπελλα (5 με τον Άρη και ένα με τον Ολυμπιακό) Οδήγησε τις ομάδες του έξι φορές σε Final 4 στο Κύπελλο πρωταθλητριών/Euroleague (3 με τον Άρη, 2 με τον Ολυμπιακό, 1 με την ΑΕΚ το 1998) χωρίς, ωστόσο, να κατακτήσει το τρόπαιο.