Αποχωρεί από τους Μπακς για το NCAA ο άνθρωπος-σκιά του Γιάννη

Τζος Οπενχάιμερ

Αποχωρεί από τους Μπακς για το NCAA ο άνθρωπος-σκιά του Γιάννη

Sportal newsroom 19:03 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 23.08.2024

Ο Τζος Οπενχάιμερ βρισκόταν στο προπονητικό σταφ των Μιλγουόκι Μπακς από το 2020, με τον έμπειρο προπονητή να αποχωρεί από το Ουισκόνσιν για να ενταχθεί στο σταφ του κολεγίου του Οκλαχόμα.

Οι Μιλγουόκι Μπακς τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν στο προπονητικό σταφ τους τον Τζος Οπενχάιμερ. Έναν προπονητή με μακρά θητεία, που αποτέλεσε τον άνθρωπο-σκιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι δυο τους δούλευαν πολλές ώρες τα τελευταία χρόνια, με τον Greek Freak να φέρνει ακόμα και στην Ελλάδα τον Αμερικανό προπονητή.

Έπειτα από μια τετραετία στο Μιλγουόκι, όπου μεταξύ άλλων πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2021, αποχωρεί από τα «ελάφια» για να ενταχθεί στο προπονητικό σταφ του Κολεγίου του Οκλαχόμα, στο πλευρό του Πόρτερ Μόζερ. Στο νέο βήμα στην καριέρα του ο Οπενχάιμερ θα έχει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των νεαρών παικτών του Κολεγίου, καθώς και στο επιθετικό πλάνο της ομάδας.

Ο 55χρονος προπονητής τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στον πάγκο των Μπακς, ως βοηθός προπονητή, ενώ στην ομάδα του Μιλγουόκι βρέθηκε και την τριετία 2013-16. Παράλληλα διετέλεσε βοηθός προπονητή τόσο στους Long Island Nets, αλλά και στους Χιούστον Ρόκετς.

Το καλοκαίρι του 2022 είχε περάσει και από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας, ως συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη. Η κίνηση εκείνη ήταν στα πλαίσια της συνεργασίας των Μπακς με την ΕΟΚ, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενίσχυσε κανονικά την «γαλανόλευκη» εκείνο το καλοκαίρι στο Eurobasket, με την προσπάθεια να σταματάει στα προημιτελικά κόντρα στην Γερμανία.

Πλέον ο Οπενχάιμερ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο NCAA, αυτή τη φορά για χάρη του Οκλαχόμα, ενός εκ των πιο σημαντικών προγραμμάτων στο NCAA, με τον ρόλο του να είναι σαφώς πιο σημαντικός σε σχέση με εκείνον που είχε στους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και πιο διευρυμένος, σε κάθε τομέα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!