Πώς ο πρόωρος αποκλεισμός των Μπακς στέλνει τον Γιάννη στην «αγκαλιά» του Σπανούλη

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Πώς ο πρόωρος αποκλεισμός των Μπακς στέλνει τον Γιάννη στην «αγκαλιά» του Σπανούλη

Χρήστος Τσάλτας 11:24 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 29.05.2024

Η σεζόν των Μιλγουόκι Μπακς έφτασε στο τέλος της, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ανήμπορο να αντιδράσει και να βοηθήσει την ομάδα του, λόγω τραυματισμών. Πλέον ο Greek Freak έχει έναν στόχο στον ορίζοντα: να είναι υγιής για το Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας.

Από τη στιγμή που η σεζόν βάδιζε προς την ολοκλήρωσή της, όλοι περίμεναν το πόσο μακριά θα πήγαιναν οι Μιλγουόκι Μπακς. Η κουβέντα αυτή αποτελεί άλλωστε ένα συνεχές talk of the town στη χώρα μας, λόγω της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Φέτος μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν ακόμα πιο έντονο για έναν ακόμα λόγω, πρόκειται για χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και στο ξεκίνημα του καλοκαιριού η Ελλάδα φιλοξενεί ένα από τα Προολυμπιακά Τουρνουά. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, με την «γαλανόλευκη» του Βασίλη Σπανούλη να θέτει σαν στόχο την παρουσία στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου.

Οι Μπακς «λύγισαν» την κρίσιμη ώρα: Η σειρά με Πέισερς, η απουσία του Γιάννη και το κομβικό Game  3
NBA

04:31 - 03.05.2024

Οι Μπακς «λύγισαν» την κρίσιμη ώρα: Η σειρά με Πέισερς, η απουσία του Γιάννη και το κομβικό Game 3

Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν να ανεβούν ένα... βουνό κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παρά το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που φάνηκε στην πορεία της σειράς. Το Game 3 έκρινε πολλά, όπως και η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι ο απόλυτος στόχος. Από Ολυμπιάδα άλλωστε η «γαλανόλευκη» απουσιάζει από το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Εκεί που έφτασε μια... ανάσα από την τετράδα, έπειτα από τον χαμένο προημιτελικό με την Αργεντινή.

Άπαντες στο γαλανόλευκο στρατόπεδο ξέρουν πως για να πετύχει το φετινό εγχείρημα θα πρέπει να υπάρχει πανστρατιά και για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ηγέτης του συνόλου να είναι στη θέση του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί το απόλυτο σημείο αναφοράς του ελληνικού μπάσκετ σήμερα και όλοι στο στρατόπεδο της Εθνικής περιμένουν τις αποφάσεις του για την off-season που έρχεται.

Τις τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο πόδι, ο οποίος δεν του επέτρεψε να δώσει το παρόν στα παιχνίδια των Μπακς στο φινάλε της regular season, αλλά και στον πρώτο γύρο των playoffs με τους Μιλγουόκι Μπακς. Πλέον η σεζόν στο ΝΒΑ έφτασε στο τέλος της, πράγμα που σημαίνει πως ο Greek Freak Θα έχει ένα σημαντικό χρονικό περιθώριο για να είναι στο 100% από πλευράς υγείας.

Ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη είναι δεδομένος, μιας και ο Kill Bill αποτέλεσε ένα από τα ινδάλματά του και το επίπεδο επικοινωνίας με τον νυν ομοσπονδιακό προπονητή είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Όπως και με την ελληνική ομοσπονδία, γενικότερα. Δύο στοιχεία που ανεβάζουν το επίπεδο αισιοδοξία για το καλοκαίρι και τις «μάχες» στο ΣΕΦ.

Η μεγάλη επιθυμία του ίδιου του Αντετοκούνμπο είναι να φορέσει ξανά την φανέλα της Εθνικής και να βρεθεί σε μια Ολυμπιάδα. Είναι το μοναδικό που λείπει από την συλλογή του άλλωστε, έχοντας παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για χρόνια. Φέτος μάλιστα, με τόσους πολλούς σταρ συγκεντρωμένους στο Παρίσι, το δέλεαρ και για τον ίδιο γίνεται ακόμα πιο υψηλό, ώστε να οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του σε διάκριση.

Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να περάσει από τον... σκόπελο του Προολυμπιακού. Και η δική του παρουσία θα είναι game changer σε΄ολα τα επίπεδα. Άλλωστε η Εθνική ομάδα έκανε την κίνηση-ματ να διοργανώσει ένα τέτοιο τουρνουά, ποντάροντας και στην παρουσία του δις MVP του ΝΒΑ. Κάτι που μπορεί να συμβεί, αν όλα κυλήσουν ομαλά.