Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μεγάλο κίνητρο και ο Σπανούλης ο ιδανικός για την Εθνική» (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μεγάλο κίνητρο και ο Σπανούλης ο ιδανικός για την Εθνική» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:24 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 20.06.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

To πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (έναρξη στις 2 Ιουλίου), ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/6). Σήμερα, Πέμπτη (20/6) όμως, στο παρκέ εμφανίστηκε με την αθλητική του περιβολή για δράση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της Media Day της «γαλανόλευκης» ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και του ΝΒΑ συνολικά, μίλησε στους εκπρόσωπους Τύπου, όπως το ίδιο έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης.

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

Για τον τραυματισμό του στην γάμπα: «Δεν έχω κάνει προπόνηση με επαφή ακόμα, αλλά είμαι καλύτερα, είμαι καλά».

Για το αν είναι έτοιμος να τον προπονήσει ο Σπανούλης: «Είμαι έτοιμος. Ανυπομονώ να μπω στην προπόνηση. Έχω έρθει εδώ και 2-3 προπονήσεις. Έχουμε δει VIDEO και έχω μιλήσει άπειρες ώρες με τον κόουτς Βασίλη. Είναι αυτό χρειάζεται η Εθνική. Ένας άνθρωπος που έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στο ελληνικό μπάσκετ, είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Παναθηναϊκό, είτε με την Εθνική ομάδα. Με τρομερή εμπειρία ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής την τελευταία τριετία και πώς τον ακολουθούν οι παίκτες. Ανυπομονώ να βρεθώ στο παρκέ, να μας κοουτσάρει και να πετύχουμε κάτι όμορφο».

Για το πόσο μεγάλη πρόκληση είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες: «Δεν έχω παίξει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σίγουρα θα ήθελα να προκριθούμε, ώστε να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Θα ήθελα πολύ να το κάνω».

Για το αν του δίνει έξτρα κίνητρο ότι η Team USA θα κατέβει με πολλά αστέρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί. Παίζουμε με την Πολωνία αύριο, έχουμε Προολυμπιακό μπροστά μας. Το μόνο που μου δίνει κίνητρο είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Το αν θα παίξουμε με την Αμερική η κάποια άλλη ομάδα.., εγώ θέλω απλώς να είμαι εκεί και να με δουν τα παιδιά μου να παίζω εκεί».

Για την χημεία: «Δεν έχουμε χημεία ακόμα. Είναι σε μηδενικό επίπεδο. Δεν έχω παίξει με τα παιδιά, ούτε αυτά μαζί μου. Έχουμε χρόνο μέχρι τις 2 Ιουλίου., Έχουμε μέρες μπροστά μας. Μακάρι αυτές τις μέρες να βρεθούμε σαν, να παίξουμε 5-5 και να είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο για να παίξουμε καλό μπάσκετ και να προκριθούμε».

Για το κλειδί για την πρόκριση: «Να βάλουμε περισσότερα καλάθια από τους αντιπάλους μας».

Για το αν έχει ανάμνηση από την τελευταία παρουσία της Εθνικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 και αν αυτό του είχε δώσει κίνητρο να ασχοληθεί με το μπάσκετ: «Δεν έπαιζα καν μπάσκετ τότε. Δεν μου έδωσε κίνητρο το 2008 για να παίξω. Όταν είδα τον Σοφοκλή (Σχορτσανίτη) να παίζει, ένα μαύρο παιδί για την Εθνική Ελλάδος, αυτό μου έδωσε ένα κίνητρο και ένα όνειρο να είμαι στην ομάδα. Το 2008 δεν έπαιζα μπάσκετ. .Ξεκίνησα το 2007 μετά σταμάτησα για δύο χρόνια για να βοηθήσω την μητέρα μου. Ξεκίνησα σοβαρά να παίζω το 2009, 15 χρονών,. Δεν παρακολούθησα πολύ τότε την ομάδα».