Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πρόσκληση από τον Γκόραν Ντράγκιτς για το... πάρτι του Σλοβένου στη Λιουμπλιάνα - Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πρόσκληση από τον Γκόραν Ντράγκιτς για το... πάρτι του Σλοβένου στη Λιουμπλιάνα - Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:09 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 17.08.2024

Στις 24 Αυγούστου, στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ο Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος το 2023 ανακοίνωσε το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας θα διοργανώσει έναν αγώνα-γιορτή και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει προσκληθεί, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παρευρεθεί. Ο Λούκα Ντόντσιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και βετεράνοι σούπερ σταρς του παγκόσμιου μπάσκετ θα είναι εκεί!

Τον Δεκέμβρη του 2023 ο Γκόραν Ντράγκιτς είχε ανακοινώσει το τέλος της αθλητικής του καριέρας. Ο... πρόγονος του Λούκα Ντόντσιτς και ο πρώτος Σλοβένος που πρωταγωνίστησε στο ΝΒΑ, φθάνοντας μάλιστα στο επίπεδο του All-Star (το 2018) πλέον ζει έξω από την αγωνιστική δράση, αλλά στις 24 Αυγούστου θα επιστρέψει στο γήπεδο για τον τελευταίο του αγώνα.

Στην πρωτεύουσα της πατρίδας του, την Λιουμπλιάνα, έχει ήδη προγραμματίσει έναν αγώνα, που θα έχει περισσότερο την αίσθηση μιας γιορτής και μάλιστα, έχει καλέσει και αναμένεται να συναντήσει στο γήπεδο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν και ο Ντράγκιτς τις πιο λαμπερές μέρες της καριέρας του στην Αμερική της πέρασε φορώντας τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ και των Φοίνιξ Σανς, η τελευταία του ομάδα ήταν οι Μιλγουόκι Μπακς.

Συνεργάστηκε με τον Greek Freak το 2003, ανέπτυξε μία ιδιαίτερη σχέση μαζί του και δεν ήταν δυνατόν να μην του στείλει πρόσκληση για την επικείμενη (προς τιμήν του) αναμέτρηση. Έτσι λοιπόν, ο Αντετοκούνμπο πέραν από τον Ντράγκιτς θα συναντήσει στη Σλοβενία το... πνευματικό παιδί του 38χρονου παλαίμαχου, τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος θα μεταφερθεί από τη Σερβία στην Σλοβενία κάνοντας μία παύση στις καλοκαιρινές του διακοπές.

Συνεχίζει να... ξεσαλώνει ο Γιόκιτς: Με ανοικτό πουκάμισο και με χορευτικές φιγούρες έκανε πάταγο σε γάμο συμπαίκτη του (vid)
SPORT+

09:47 - 16.08.2024

Συνεχίζει να... ξεσαλώνει ο Γιόκιτς: Με ανοικτό πουκάμισο και με χορευτικές φιγούρες έκανε πάταγο σε γάμο συμπαίκτη του (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει δείξει πολλές φορές τις αρετές του και στον χορό. Και τώρα που παντρεύτηκε ο συμπαίκτης του στην εθνική Σερβίας, Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς, έδωσε άλλη μία... παράσταση με τα λικνίσματά του και τις φιγούρες του.

Βέβαια, στον χώρο θα κυριαρχούν και άλλες εντυπωσιακές παρουσίες. Όπως ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς των Ατλάντα Χοκς και ο Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ. Επίσης, θα αγωνιστεί και ένας πρώην παίκτης της ομάδας από την Φλόριντα: Ο Κρις Μπος, ο οποίος είναι φίλος του Ντράγκιτς και συμπαίκτης του στα κοινά τους χρόνια Μαϊάμι. Μάλιστα, ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος σταμάτησε το μπάσκετ το 2016 λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο θα είναι η πρώτη φορά που θα επιστρέψει στο παρκέ -έστω για έναν αγώνα που θα έχει περισσότερο τον χαρακτήρα γιορτής.

Το παρόν θα δώσουν κι άλλοι βετεράνοι NBAers. Ο μεγάλος Γερμανός, Ντιρκ Νοβίτζκι, ο Αργεντίνος Λουίς Σκόλα, o Καναδός Στιβ Νας και ο Νοτιοσουδανός Λούολ Ντενγκ, είναι από τα πιο ισχυρά ονόματα της λίστας. Επίσης, θα παρευρεθούν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς. Δύο από τους θρύλους του γιουγκοσλάβικου μπάσκετ, όπου ο πρώτος είναι πρόεδρος της Euroleague και ο δεύτερος προσφάτως αποχώρησε από την προεδρίας της σέρβικης ομοσπονδίας.