O Καλαμπόκης πιάνει δουλειά στον Ολυμπιακό, στη θέση του Καλαβρού - Για αθέτηση συμφωνίας κάνουν λόγο στο Περιστέρι
i

© fiba

O Καλαμπόκης πιάνει δουλειά στον Ολυμπιακό, στη θέση του Καλαβρού - Για αθέτηση συμφωνίας κάνουν λόγο στο Περιστέρι

Sportal newsroom 15:53 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 31.08.2024

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του με το Περιστέρι, ο τέως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης, δέχθηκε πρόταση από τον Ολυμπιακό για να αντικαταστήσει τον κόουτς Μάικ Καλαβρό. Και αυτή αναμένεται να είναι η νέα του εργασιακή θέση, γεγονός που εκνεύρισε τον σύλλογο των δυτικών προαστίων.

Αφού πρώτα έκλεισε τον κύκλο του ως ο head coach της εθνικής ομάδας Παίδων που κατετάγη τέταρτη στο πρόσφατο Eurobasket που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Γιάννης Καλαμπόκης ξεκίνησε μία συνεργασία με το Περιστέρι.

Επιλέχθηκε ως ο προπονητής της ομάδας Εφήβων του συλλόγου και ως ο άνθρωπος που θα έχει μία γενική εποπτία στα τμήματα υποδομής. Μάλιστα, η συνεργασία αυτή απέκτησε και επίσημα χαρακτηριστικά μιας και ακολούθησε η ανακοίνωσή της.

Μόνο που εν το μεταξύ, στον Ολυμπιακό, ο assistant του Γιώργου Μπαρτζώκα, Μάικ Καλαβρός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA και ανέλαβε ρόλο ατομικού προπονητή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς. Τότε ήταν που οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτηκαν τον Καλαμπόκη για αντικαταστάτη του Καλαβρού στο πάγκο της δικής τους ομάδας και μάλιστα συμφώνησαν μαζί του.

Την ώρα λοιπόν, που ο Καλαμπόκης είχε συμφωνήσει πριν από 24 ώρες με το Περιστέρι, τώρα έκανε το ίδιο και με τον Ολυμπιακό στον οποίο αναμένεται να ενταχθεί τελικώς, γεγονός όμως, που εκνεύρισε τον σύλλογο των δυτικών προαστίων, ο οποίος... απάντησε με μία ανακοίνωση.

«Ο ΓΣ Περιστερίου ανακοινώνει ότι ο προπονητής Γιάννης Καλαμπόκης αθέτησε τη συμφωνία που είχε συναφθεί, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στο Εφηβικό τμήμα του Συλλόγου και την εποπτεία του στο Παιδικό», γράφει η σχετική επίσημη αναφορά και καταλήγει πως «το ΓΣ Περιστερίου του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του…».