«Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να κοουτσάρω» - Όλο το story της κόντρας Μπαρτζώκα-Σάρας και πότε συνέβη η πρώτη τους διαμάχη (vid)
i

printscreen

«Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να κοουτσάρω» - Όλο το story της κόντρας Μπαρτζώκα-Σάρας και πότε συνέβη η πρώτη τους διαμάχη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:13 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 05.10.2024

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τη μέρα που τσακώθηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αμέσως μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της Euroleague, θυμήθηκε τι είχε γίνει ανάμεσα τους στις 9 Φεβρουαρίου του 2018. Τότε που ο ένας ήταν στην Ζαλγκίρις και ο άλλος στην Χίμκι...

Αν η μνήμη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα έπρεπε να συγκριθεί με κάτι ανώτερο από αυτή του ανθρώπου, μόνο των ελεφάντων -που θυμούνται όποιον έχουν συναντήσει καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του- θα ήταν πιο ισχυρή από του Λιθουανού. Έτσι τουλάχιστον αποδείχθηκε!

Διότι, όταν τελείωσε ο αγώνας στην Ulker Sports Arena της Κωνσταντινούπολης, αν και είχε προηγηθεί η νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού, ο «Σάρας» ως προπονητής των γηπεδούχων κατευθύνθηκε εξόχως εκνευρισμένος προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μάλιστα, οι δυο τους λογομάχησαν για αρκετή ώρα και χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, γιατί η κινησιολογία τους φλέρταρε με το να... πιαστούν στα χέρια.

Αρχικά κανείς δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος και τον λόγο της κόντρας τους. Ο Μπαρτζώκας στην συνέντευξη Τύπου δεν άφησε το συμβάν ασχολίαστο. «Δεν ήταν συζήτηση αυτό που είχαμε με τον Γιασικεβίτσιους στο τέλος. Ο Σάρας μου επιτέθηκε μόλις τελείωσε το ματς. Ό,τι και να έγινε στη διάρκεια του αγώνα, έγινε. Πήραμε άλλωστε από μία τεχνική ποινή ο καθένας. Και όταν του έδωσα το χέρι μου στο τέλος, μου επιτέθηκε. Αυτό είναι ασεβές. Αυτό είναι απόλυτα ασεβές», είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού και όλοι περίμεναν την πρωτολογία του Λιθουανού.

Εκείνος, εμφανίστηκε χωρίς κανέναν δισταγμό για να εξηγήσει -από μέρους του- τι συνέβη και για να θυμίσει την... προϊστορία.

«Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που μου... διδάσκει πως να κοουτσάρω στις γραμμές του γηπέδου. Η πρώτη φορά είχε γίνει όταν ήταν στην Χίμκι. Είχαμε έναν μικρό καυγά, γιατί δεν θα αφήσω κανέναν προπονητή να μου πει πως να συμπεριφέρομαι ή τι να κάνω με την ομάδα μου», απάντησε ο Γιασικεβίτσιους. Και το ερώτημα που δημιουργήθηκε ήταν, τι είχε συμβεί τότε που ο Μπαρτζώκας ήταν προπονητής της Χίμκι;

Ο «Σάρας» αναφέρθηκε στο πρώτο... επεισόδιο των δύο προπονητών, που έρχεται από τις 9 Φεβρουαρίου του 2018. Από τον αγώνα της Euroleague ανάμεσα στην Χίμκι του Μπαρτζώκα και την Ζαλγκίρις Κάουνας, που τότε διαχειριζόταν αγωνιστικά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, της Μακάμπι, της Μπαρτσελόνα και ΝΒΑer με τους Ιντιάνα Πέισερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Τότε, η Χίμκι είχε νικήσει στο Κάουνας με 10 πόντους διαφορά την Ζαλγκίρις. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο συγχωρεμένος Τάιλερ Χάνεϊκατ (πέθανε το 2018 σε ηλικία 27 ετών από τοξική ουσία που κατανάλωνε συστηματικά) είχε ευστοχήσει σε τρίποντο, αν και δεν χρειαζόταν να το εκτελέσει καν, μιας και το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Ο Αμερικανός είχε μετατρέψει το σκορ από 74-81 στο τελικό 74-84.

Η απόφαση της Χίμκι να εκδηλώσει επίθεση στην τελευταία κατοχή είχε εκνευρίσει τον Γιασικεβίτσιους, που λίγο αργότερα εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο όταν άκουσε τον αντίπαλο προπονητή, Γιώργο Μπαρτζώκα, να δικαιολογεί αυτή την επιλογή του παίκτη του λέγοντας «κάθε καλάθι μετράει!» και να πετάει το... μπαλάκι στον Σάρας για να λυθούν οι απορίες των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου. «Ρωτήστε τον Γιασικεβίτσιους τι ήρθε και μου είπε, αλλά πιστεύω ότι δεν θα σας πει. Θα το κρατήσει για τον εαυτό του».

Λίγο μετά ο «Σάρας» αποκάλυψε πως «το πρόβλημά μου δεν ήταν το τελευταίο σουτ», θέτοντας σε διαφορετική βάση από την αναμενόμενη το λόγο που έγινε έξαλλος με τον Μπαρτζώκα για πρώτη φορά. «Δεν θέλω να σας πω τι του είπα, αλλά του είπα αυτό που ήθελα και θεωρούσα πως έπρεπε». Δεν έδωσε το ακριβές πλαίσιο, αλλά κατέληξε πως «είμαι νέος προπονητής και έχω κάποιες απόψεις που μπορεί να είναι διαφορετικές. Αλλά θεωρώ πως οι προπονητές πρέπει να έχουν μεγαλύτερο σεβασμό ο ένας για τον άλλον».

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τώρα την έλλειψη σεβασμού την επικαλέστηκε ο Μπαρτζώκας, αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που πλέον δεν είναι... νέος προπονητής, αλλά ένας «πατημένος» στο χώρο. Δεν θέλει να του κάνουν υποδείξεις για το πως λειτουργεί αυτός και η ομάδα του και πως θα διαχειρίζεται την ομάδα του, αλλά στην πραγματικότητα μάλλον το κράταγε... μανιάτικο!