Γιόκιτς: «Δεν έχω ιδέα που είναι το τρόπαιο του MVP. Κάπου το άφησα...» (vids)

Νίκολα Γιόκιτς

i

© photo by Jamie Schwaberow / Getty Images / Ideal Images

Γιόκιτς: «Δεν έχω ιδέα που είναι το τρόπαιο του MVP. Κάπου το άφησα...» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:57 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 14.08.2024

Κι αφού ολοκλήρωσε το έργο του και... έπεσαν οι σφυγμοί, ο Νίκολα Γιόκιτς επισκέφτηκε την Μαλίκα Άντριους για μία συνέντευξη όχι όπως τις άλλες. Δεν είχε μαζί του το βραβείο του MVP γιατί ξέρει που είναι, ενώ θύμισε πως «δεν πρέπει να ποντάρεις κόντρα στο χοντρό αγόρι».

Ο Νίκολα Γιόκιτς φυσικά και το χάρηκε, το πανηγύρισε, ένοιωσε περήφανος, ευλογημένος και ικανός. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο βασικός του στόχος και τώρα που έστειλε τους Ντένβερ Νάγκετς στην κορυφή του ΝΒΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του μπορεί να ηρεμίσει, να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Θα μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στη ζωή του, την οικογένειά του και αυτά που θέτει ως προτεραιότητές του. Διότι, «το μπάσκετ δεν είναι το κέντρο της ζωής μου. Απλώς είναι κάτι στο οποίο είμαι καλός», είπε ο Σέρβος σέντερ στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Μαλίκα Άντριους και το NBA Τoday. 

Όταν τον κάλεσε στο στούντιο η Άντριους παρατήρησε πως ο Joker δεν είχε μαζί του το τρόπαιο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών και θέλησε να το σχολιάσει. «Έχω κάνει συνεντεύξεις σε αρκετούς MVP των τελικών και κάθε φορά, όλοι του, ήρθαν στην συνάντηση με το τρόπαιο. Εσύ δεν το έκανες αυτό, γιατί;», είπε η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και πήρε την... αποστομωτική απάντηση: «Δεν ξέρω καν που είναι», αποκρίθηκε. «Κάπου το άφησα, σε ένα δωμάτιο στο γήπεδο» και απλώς ελπίζει πως «κάποιος θα μου το στείλει στο σπίτι».  

Ο Γιόκιτς με λόγια, αλλά και με πράξεις έχει αποδείξει πόσο αλτρουιστής είναι και αυτή τη φορά εξήγησε πως «αν σκεφτόμουν τον εαυτό μου θα έπαιζα ένα ατομικό σπορ. Στο μπάσκετ μιλάμε για την ομάδα! Προσωπικά μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος, αλλά το θέμα είναι όλοι μαζί να κατακτήσουμε τους στόχους που θέλουμε». Και δεν θα ήταν σε αυτή τη θέση, αν δεν είχε μαζί του τον Τζαμάλ Μάρεϊ, «έναν σπουδαίο παίκτη και ένα απίστευτο παιδί. Έκανε τεράστια προσπάθεια, τραυματίστηκε, έχασε την πίστη του, αλλά επέστρεψε ποιο δυνατός και έδειξε σε όλους πόσο τρομερός παίκτης είναι». 

Τώρα, αφού ο βασικότερος όλων κατακτήθηκε «όλα ηρέμισαν. Φθάσαμε μέχρι το τέλος, πιέζοντας τους εαυτούς μας, σε ένα μεγάλο ταξίδι, που περιελάμβανε την ήττα, την αποτυχία, τη σκληρή προπόνηση, σκέψεις, στρες και πίεση. Τώρα ήρθε η ώρα για χαλάρωση». 

Θυμήθηκε πάντως και όλη την πορεία του, όχι μόνο τη φετινή σεζόν. Τότε που «δεν πίστεψαν στο χοντρό, αλλά τελικά...», όπως ο ίδιος είπε «δεν πρέπει να ποντάρει κόντρα στο χοντρό αγόρι»

Αυτός είναι ο νέος βασιλιάς του ΝΒΑ (vids)
NBA

17:00 - 13.06.2023

Αυτός είναι ο νέος βασιλιάς του ΝΒΑ (vids)

Όσοι τον προσπέρασαν, τον υποτίμησαν ή αδιαφόρησαν με την περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς στο ξεκίνημα της καριέρας τους, έχουν ήδη φάει τη γλώσσα τους και έχουν χτυπήσει το κεφάλι τους στον τοίχο. Ο Σέρβος σέντερ από το Νο 41 του Draft 2014 έγινε ο νέος κυρίαρχος του ΝΒΑ, που δεν χρειάζεται να ψάξει για τον επόμενο βασιλιά. Τον έχει βρει ήδη!

Τώρα, ο Γιόκιτς θα ήθελε αν ήταν δυνατόν να επιστρέψει άμεσα στην πατρίδα του για να παρακολουθήσει το αγαπημένο του άλογο να τρέχει στην κούρσα που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (18/6), αφού το πάθος του για τα επιβλητικά τετράποδα μάλλον υπερτερεί του μπάσκετ. Δεν είναι δεδομένο ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι δύσκολο να γίνει η παρέλαση των πρωταθλητών χωρίς τον MVP, αλλά σίγουρα ανυπομονεί να επιστρέψει στην πατρίδα του γιατί Βέβαια, θέλει να δει... «τους φίλους μου, την οικογένειά μου και να κάνω τις βόλτες μου στην εξοχή».

Tags: