Γιόκιτς και Ουέστμπρουκ μαζί θα δημιουργήσουν μία… μηχανή παραγωγής triple-doubles στο Ντένβερ!

Γιόκιτς - Ουέστμπρουκ

i

© Imago

Γιόκιτς και Ουέστμπρουκ μαζί θα δημιουργήσουν μία… μηχανή παραγωγής triple-doubles στο Ντένβερ!

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι έτοιμος να γίνει συμπαίκτης του Νίκολα Γιόκιτς στους Ντένβερ Νάγκετς και μαζί θα δημιουργήσουν το δίδυμο των «triple-doubles» αφήνοντας πίσω τους ΛεΜπρόν, Χάρντεν, Ντόντσιτς και Σαμπόνις.

Οι Κλίπερς αποχαιρέτησαν τον Ράσελ Ουέστμπρουκ από το Λος Άντζελες και τον έστειλαν στους Γιούτα Τζαζ απ’ όπου θα μείνει ελεύθερος μέχρι να τον κάνουν δικό τους οι Νάγκετς και να προστεθεί στην παρέα του Νίκολα Γιόκιτς, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος της «The Athletic», Έιντριαν Βοϊναρόφσκι.

Οι δύο MVP του NBA αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τις ανάγκες της ομάδας του Ντένβερ, που ένα χρόνο πριν στέφθηκε πρωταθλήτρια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για πρώτη φορά στην ιστορία της απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ.

Αυτό το νέο έχει δημιουργήσει… πανζουρλισμό στο fanbase των Νάγκετς που είναι ιδιαίτερα ανυπόμονο να παρακολουθήσει αυτό το δίδυμο στο παρκέ. Πέρα από αυτό όμως, ο Ρας έρχεται να ενισχύσει το backcourt του κόουτς Μαλόουν ως μία ποιοτική και γεμάτη εμπειρία αλλαγή από τον πάγκο.

Ο Ουέστμπρουκ έγινε ανταλλαγή στους Γιούτα Τζαζ και ανοίγει ο δρόμος για τους Νάγκετς!
NBA

21:50 - 18.07.2024

Ο Ουέστμπρουκ έγινε ανταλλαγή στους Γιούτα Τζαζ και ανοίγει ο δρόμος για τους Νάγκετς!

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ αποτελεί παρελθόν από τους Λος Άντζελες Κλίπερς και εντάχθηκε στους Γιούτα Τζαζ οι οποίοι θα τον αποδεσμεύσουν με σκοπό να οδηγηθεί στους Ντένβερ Νάγκετς.

Παρά το πολύ και αδικαιολόγητο hate του οποίου είναι αποδέκτης ο Ουέστμπρουκ, είναι ένας παίκτης που πραγματοποίησε μία πολύ ικανοποιητική σεζόν με τους Κλίπερς, όπου σε 68 παιχνίδια συγκέντρωσε μέσο όρο 11.1 πόντων και 4.5 ασίστ σε 22.5 λεπτά συμμετοχής και έχει μάθει το ρόλο του γνωρίζοντας πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα ως έκτος παίκτης.

Ουέστμπρουκ // ©Imago

Σαφώς, ο «διόσκουρος» του Νίκολα Γιόκιτς θα είναι ο Τζαμάλ Μάρει κι αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, όμως ο Ουέστμπρουκ θα έρχεται από τον πάγκο για να δημιουργήσει με τον «Τζόκερ» ένα ασυναγώνιστο και αχτύπητο δίδυμο.

Ο «βασιλιάς» των triple-doubles στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 199 τέτοια παιχνίδια στο βιογραφικό του, έρχεται στα βουνά του Ντένβερ για να συναντήσει εκείνον που κυνηγάει να του πάρει τον… θρόνο. Τον Νίκολα Γιόκιτς, τον δεύτερο στη λίστα σε triple doubles με 130 στην καριέρα του.

Οι δυο τους συγκεντρώνουν συνολικά 329 (!) triple doubles, όσα δεν έχουν συνδυαστικά οι υπόλοιποι τέσσερις που συμπληρώνουν την λίστα. Συγκεκριμένα, οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (112), Λούκα Ντόντσιτς (77), Τζέιμς Χάρντεν (77) και Ντομάντας Σαμπόνις (58) συγκεντρώνουν μαζί 324, πέντε λιγότερα δηλαδή από το δίδυμο Γιόκιτς Ουέστμπρουκ.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πως αυτή η προσθήκη μόνο θετική μπορεί να είναι για την ομάδα του Μάικ Μαλόουν. Μπορεί ο Ρας να μην είναι ο MVP, που ήταν στα… ντουζένια του την σεζόν 2016-17, αλλά η εμπειρία του και επιθετική του αποτελεσματικότητα μόνο καλό μπορεί να προσφέρει ως μία λύση πίσω από τον Μάρει.