Ο Γιοκουμπάϊτις επιστρέφει από την Μπαρτσελόνα στη Ζάλγκιρις!

Ο Γιοκουμπάϊτις επιστρέφει από την Μπαρτσελόνα στη Ζάλγκιρις!

Γιάννης Πάλλας 19:35 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:37 - 12.07.2024

Ο Ρόκας Γιοκουμπάϊτις γυρίζει στο Κάουνας και τη Ζάλγκιρις από τη Μπαρτσελόνα σύμφωνα με δημοσίευμα του BasketNews

Στο Κάουνας και τη Ζάλγκιρις επιστρέφει ο Ρόκας Γιοκουμπάϊτις από την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ντονάτας Ουρμπόνας στο BasketNews.

Ο πόιντ γκαρντ της Εθνικής Λιθουανίας, είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στην ομάδα του Κάουνας έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας στη Βαρκελώνη, αρκεί να «ανάψει» το «πράσινο φως» η διοίκηση των Καταλανών.

Ο Ρόκας Γιοκουμπάϊτις είχε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ωστόσο, φαίνεται να μην υπολογίζεται από τον Ζοάν Πεναρόγια, καθώς αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Ισπανό Χουάν Νούνεθ στο ροτέισον των περιφερειακών της ομάδας.

Αυτό το διάστημα ο Ρόκας Γιοκουμπάϊτις αγωνίζεται με τους Νιου Γιορκ Νικς στο Σάμερ Λιγκ, καθώς η ομάδα της Νέας Υόρκης τον επέλεξε στο νούμερο 34 των ντραφτ το 2021.

Ο Λιθουανός διεθνής ήταν ο νικητής του Trophy Rising Star του 2022 της EuroLeague και μετά την πολύ καλή παρουσία του με την Ζάλγκιρις πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα επί των ημερών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, φορώντας για τρεις σεζόν (κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και το Copa del Ray) τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Την περσινή σεζόν (2023-24) στη EuroLeague, είχε μέσο όρο 5,3 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε λιγότερο από 16 λεπτά ανά αγώνα. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, ζείχε 7,2 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ σε 17 λεπτά ανά αγώνα.

Η επικείμενη επιστροφή του στο Κάουνας και τη Ζάλγκιρις ενισχύει σημαντικά την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία αποκτά μια ακόμη ποιοτική λύση στην περιφέρεια σε μια απαιτητική σεζόν, όπως θα είναι η επόμενη όπου οι Λιθουανοί θα κληθούν να μάθουν να ζουν χωρίς τον Κίναν Έβανς που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.