Ο Βαλαντσιούνας επέλεξε τους Ουίζαρντς και πήρε 30 εκατομμύρια για τρία χρόνια
i

© IMAGO

Ο Βαλαντσιούνας επέλεξε τους Ουίζαρντς και πήρε 30 εκατομμύρια για τρία χρόνια

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 01.07.2024

Μπήκε στην ελεύθερη αγορά ως ελεύθερος από τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς και ο Λιθουανός σέντερ, Γιόνας Βαλαντσιούνας αποφάσισε πως οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς θα είναι η ομάδα του μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Τις πρώτες ώρες έναρξης της Free Agency στις ΗΠΑ, πέραν της... επιστροφής του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, έγινε γνωστή και η επόμενη ομάδα του Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Ο Λιθουανός σέντερ ήταν ένας από τους 20 ελεύθερους ευρωπαίους NBAers, αλλά ήταν δεδομένο εξ αρχής πως από τη στιγμή που τελείωσε η συνεργασία του με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, θα έβρισκε για... πλάκα προσφορές στο ΝΒΑ. Και από όσες του προτείναν (Λέικερς, Γκρίζλις μεταξύ άλλων) αυτός επέλεξε τους Ουίζαρντς.

Υπέγραψε μαζί τους τριετές συμβόλαιο και για τις υπηρεσίες του θα εισπράξει 30 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Άρα, στα 35 του θα μείνει ξανά ελεύθερος και τότε μπορεί να σκεφτεί την επιστροφή στην Ευρώπη για μία δύο σεζόν πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στο μεταξύ, οι Ουίζαρντς βρίσκονται σε διαδικασία ανοικοδόμησης και αποδέσμευσαν τον Τρίσταν Βούκτσεβιτς, αλλά με τον Βαλαντσιούνας κλείνουν αρκετές από τις ανάγκες τους στη θέση του σέντερ. Πλέον, ασχολούνται με ανταλλαγές, στις οποίες δεν αποκλείεται να εμπλακεί ακόμα και ο σταρ τους, Κάιλ Κούζμα, τον οποίο σφετερίζονται οι Σακραμέντο Κινγκς.