Ο Βαλαντσιούνας δεν σκέφτεται καν την επιστροφή στην Ευρώπη - Έχει ισχυρές προτάσεις από το NBA (vid)

Ο Βαλαντσιούνας δεν σκέφτεται καν την επιστροφή στην Ευρώπη - Έχει ισχυρές προτάσεις από το NBA (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:31 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 03.06.2024

Αν κάποιοι στην Ευρώπη σκέφτονταν ως πιθανή την επιστροφή του Γιόνας Βαλαντσιούνας, τώρα που είναι χωρίς συμβόλαιο στο NBA, θα πρέπει να περιμένουν καμία διετία ακόμα. Διότι ο 32χρονος Λιθουανός σέντερ ως ελεύθερος από τους Πέλικανς δέχεται προτάσεις με απολαβές άνω των 12 εκατομμυρίων το χρόνο!

Ο κύκλος του Γιόνας Βαλαντσιούνας στη Νέα Ορλεάνη έκλεισε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί και άμεσα το… ταξίδι του στο NBA.

Οι Πέλικανς τον έχουν ενημερώσει ήδη ότι δεν πρόκειται να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο και ο Λιθουανός σέντερ, στα 32 του χρόνια, θα βρεθεί στην ελεύθερη αγορά. Σε μια ηλικία που, θεωρητικά ένας ευρωπαίος παίκτης -ακόμα και σαν και του λόγου του, με πλούσιο βιογραφικό και ζηλευτές επιδόσεις- θα μπορούσε κάλλιστα σκεφτεί το ενδεχόμενο επιστροφής στην γηραιά ήπειρο και να μεταφέρει το παιχνίδι του στην Euroleague.

Αν επέλεγε κάτι τέτοιο, τότε θεωρείται δεδομένο ότι ο Βαλαντσιούνας θα γινόταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες και ένας από αυτούς που θα μπορούν να αλλάξουν άμεσα πολλές ισορροπίες σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν εμφανιζόταν.

Μόνο που ακόμα το… όνομα και τα προσόντα του μετράνε ακόμα στο NBA. Η σεζόν 2023-24 ήταν η τελευταία του συμβολαίου του με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης που προέβλεπε ετήσιες αποδοχές στα 14,7 εκατομμύρια δολάρια και την ολοκλήρωσε καταγράφοντας στη στατιστική του 12,2 πόντους και 8,8 ριμπάουντ.

O Γκόγκα Μπιτάτζε είναι ο ιδανικός ψηλός για να «μπει» δίπλα στον Ματίας Λεσόρ (vids)
EUROLEAGUE

17:44 - 29.05.2024

O Γκόγκα Μπιτάτζε είναι ο ιδανικός ψηλός για να «μπει» δίπλα στον Ματίας Λεσόρ (vids)

O Έντι Ταβέρες θα μείνει στη Ρεάλ, ο Βενσάν Πουαριέ θα φύγει από τη Μαδρίτη, αλλά κατευθύνεται προς την Κωνσταντινούπολης και ο Παναθηναϊκός όταν θα ψάξει τον σέντερ που θα κάνει συντροφιά στον Ματίας Λεσόρ τη νέα σεζόν, τότε οι... συντεταγμένες θα είναι οι εξής: Ο 24χρονος Γεωργιανός NBAer ύψους 213 εκατοστών, Γκόγκα Μπιτάτζε.

Τώρα σύμφωνα με τον δημοσιογράφο από το Yahoo! Sports, Τζέικ Φίσερ, είναι αρκετές οι ομάδες που τον βλέπουν ως ιδανική λύση για την front line τους και είναι διατεθειμένες να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο -ενδεχομένως βραχυπρόθεσμο, για ένα ή δυο χρόνια- με ένα ποσό πλησίον σε αυτά που έχει συνηθίσει να εισπράττει στις ΗΠΑ. Δηλαδή άνω των 12 εκατομμυρίων τη σεζόν. Οι περισσότεροι που ψάχνουν έναν ποιοτικό σεντερ για back up προσανατολίζονται στον Βαλαντσιούνας, όποτε αν κάποιος στην Ευρώπη

Ο Γιόνας Βαλαντσίουνας παίζει στο ΝΒΑ από το 2012, έχει αγωνιστεί στους Τορόντο Ράπτορς, τους Μέμφις Γκρίζλις και τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς ως βασικός σέντερ όλων των ομάδων του, ενώ πριν μετακομίσει στην Αμερική, αγωνιζόταν με την Λιέτουβος Ρίτας (2010-12).