Λιμνιάτης: «Από τις καλύτερές μας εμφανίσεις - Οι μικροί πρέπει να αντιμετωπιστούν με ταπεινότητα»
i

Γιώργος Λιμνιάτης / © InTime

Λιμνιάτης: «Από τις καλύτερές μας εμφανίσεις - Οι μικροί πρέπει να αντιμετωπιστούν με ταπεινότητα»

Απόστολος Μαυράκης 20:37 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:20 - 19.10.2024

Ο προπονητής του Περιστερίου, Γιώργος Λιμνιάτης, μίλησε μετά τη νίκη της ομάδας του κόντρα στο Μαρούσι όντας πλήρως ικανοποιημένος από τους παίκτες του, ενώ μιλά και για την διαχείριση των νεαρών του παικτών, τους οποίους υπολογίζει απόλυτα.

Το Περιστέρι επικράτησε με 73-79 στην έδρα του Αμαρουσίου, σημειώνοντας την δεύτερή του νίκη στην Stoiximan GBL και ανεβάζοντας το ρεκόρ του στο 2-1. Κορυφαίος για τους Περιστεριώτες ήταν ο Βαγγέλης Ζούγρης, ο οποίος κατέγραψε επίδοση καριέρας με 24 πόντους, ενώ είχε και από 4 ριμπάουντ και 3 τάπες.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο κόουτς των νικητών μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αλλά και στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς όντας απολύτως ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, αλλά και φιλόδοξος για την συνέχεια, επαινόντας τους μικρούς παίκτες και χαρακτηρίζοντας ως ευλογία το γεγονός πως έχουν δίπλα τους αυτούς τους συμπαίκτες.

Με ραψωδία Ζούγρη το Περιστέρι πέρασε από το αξιόμαχο Μαρούσι
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:58 - 19.10.2024

Με ραψωδία Ζούγρη το Περιστέρι πέρασε από το αξιόμαχο Μαρούσι

Το προσωπικό σόου του Βαγγέλη Ζούγρη βοήθησε το Περιστέρι να φτάσει στην δεύτερή του νίκη στην Stoiximan GBL, επικρατώντας του Αμαρουσίου με 73-79 και τον νεαρό «ψηλό» να καταγράφει επίδοση καριέρας με 24 πόντους, χάνοντας μόλις μιας προσπάθεια!

Αμέσως μετά την λήξη δήλωσε: «Ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις όσον αφορά τη συγκέντρωση και τις αποφάσεις μας, ειδικά στις αμυντικές και λιγότερο στις επιθετικές. Ήμασταν συνειδητοποιημένοι στο τι έπρεπε να κάνουμε, κυριαρχήσαμε από το πρώτο λεπτό, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει και πιο εύκολα αλλά είναι μία τεράστια νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει σπουδαίο μπάτζετ, παίκτες με αξία. Επιβεβαιώνουμε ξανά την πορεία που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια, ξεκινώντας με το ματς με τη Μούρθια στο Champions League και θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουμε, ώστε να κάνουμε βήματα, να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Συνεχίζοντας στην συνέντευξη τύπου, ο ίδιος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του το παιχνίδι: «Η ομάδα μας έχει δείξει και στα φιλικά και στη Ρόδο (σ.σ. στο Stoiximan Super Cup) ότι είχε άλλο πρόσωπο από αυτό που έδειξε με τον ΠΑΟΚ και την FMP και δεν μας άξιζε αυτή η εικόνα. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ήμασταν εξαιρετικοί και συγκεντρωμένοι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είμαι πολύ περήφανος για αυτούς. Ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο. Είχαμε εστιάσει σε τρία κομμάτια του Αμαρουσίου. Αρχικά να μην βρουν τρίποντα από τα σκριν μακριά από τη μπάλα και κάναμε εξαιρετική δουλεία με αυτό και παρόλο που το Μαρούσι είχε 10/27 τρίποντα, στο τέλος κιόλας βρήκε κάποια δύσκολα σουτ.

Δεύτερον θέλαμε να περιορίσουμε τον Φρίντρικσον, που είναι πάρα πολύ σημαντικός για το δημιουργικό κομμάτι του Αμαρουσίου και τρίτον να ελέγξουμε τον ρυθμό με τα ριμπάουντ και το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Νομίζω ότι στους περισσότερους τομείς κυριαρχήσαμε από το πρώτο λεπτό, ήμασταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Είχαμε 21 ασίστ που είναι ένα σπουδαίο νούμερο, το οποίο δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας και ότι δεν υπάρχουν εγωιστές παίκτες. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Καλή συνέχεια και στο Μαρούσι, που είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και προπονητικό επιτελείο, τους εύχομαι καλή τύχη σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Έπειτα μίλησε για τα νέα παιδιά της ομάδας και την συμβολή τους: «Ο Αβδάλας έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα. Δεν θέλω να μιλάω ατομικά, αλλά ο Ζούγρης έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Οι παίκτες αξίζουν την ευκαιρία που τους δίνεται, τίποτα δεν είναι χαριστικό. Είναι πολύ τυχεροί που βρίσκονται σε αυτό το γκρουπ παικτών. Έχουμε παιδιά πολύ έμπειρα, με πολύ σωστό χαρακτήρα που του υποστηρίζουν σε κάθε φάση παιχνιδιού και προπόνησης και για εμένα είναι ευλογία που έχουν αυτούς τους παίκτες για συμπαίκτες».

Τέλος, μίλησε για το αν υπάρχει δικαίωση για την απόφαση της ομάδας να εμπιστευθεί τους «μικρούς»: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε εάν υπάρχει δικαίωση ή όχι. Έχουμε ένα πλάνο, δείχνουμε εμπιστοσύνη σε αυτό και προσπαθούμε να το υποστηρίξουμε. Σίγουρα, θα έρθουν στιγμές που αυτά τα νέα παιδιά θα βρεθούν σε δύσκολη φάση και δεν θα ανταποκριθούνε, αλλά εμείς θα είμαστε εκεί για να τα στηρίξουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Έχουμε παρατηρήσει πόσες φορές στο παρελθόν έχει φύγει το μυαλό αυτών των μικρών παικτών από την προσπάθεια να τους «μεγαλώσουμε» και να τους δώσουμε μεγάλη αξία. Θέλουμε λίγο να αντιμετωπιστούν με ταπεινότητα και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε στον σωστό τρόπο σκέψης. Είμαι σίγουρος πως θα το κάνουμε γιατί η ποιότητά τους είναι αυτή που πρέπει να είναι ώστε να μην μπει το μυαλό τους σε μια άλλη διαδικασία»