Μπαρτζώκας: «Αν έπρεπε να διαλέξω ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό, αυτός θα ήταν ο Κέντρικ Ναν»

Μπαρτζώκας: «Αν έπρεπε να διαλέξω ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό, αυτός θα ήταν ο Κέντρικ Ναν»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:13 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 02.07.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρέθηκε στο καμπ του Πρωτέα Βούλας, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να μιλάει στα νεαρά παιδιά που συμμετείχαν και να απαντάει σε όλες τους τις ερωτήσεις!

Ο Μπαρτζώκας απάντησε σε ό,τι δύσκολο τον ρώτησαν τα παιδιά του Proteas Hoop Lab

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ο καλεσμένος που άκουσαν με ευλαβική προσοχή τα παιδιά του Proteas Hoop Lab το μεσημέρι της Τρίτης. Ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, έβγαλε φωτογραφίες, υπέγραψε αυτόγραφα και έδωσε λάμψη Ευρωλίγκα στο καμπ του Πρωτέα Βούλας όπου γίνεται σκληρή δουλειά με έξι ώρες προπόνησης σε καθημερινή βάση.  

⚽️Όλοι Euro LIVE: «Σκάνδαλο» η παρουσία του Ρονάλντο… μέχρι τέλους
SPORTAL ORIGINALS

00:49 - 02.07.2024

⚽️Όλοι Euro LIVE: «Σκάνδαλο» η παρουσία του Ρονάλντο… μέχρι τέλους

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Δευτέρας! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ο Μπαρτζώκας έβγαλε και ειδήσεις, όχι τόσο γιατί παραδέχθηκε ότι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό, ή γιατί αν έπρεπε να επιλέξει ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό για την ομάδα του θα ήταν ο Κέντρικ Ναν, αλλά διότι δεν αποκαλυψε την βασική πεντάδα των ερυθρολεύκων για την επόμενη σεζόν « Να ολοκληρώσουμε πρώτα τις κινήσεις μας και μετά θα αποφασίσω» είπε, για να ξεκαθαρίσει έτσι ότι το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί.    

Μπαρτζώκας & Αταμάν

Η ομιλία του κόουτς ξεκίνησε με την περιγραφή των χαρακτηριστικών του πετυχημένου αθλητή και τι ψάχνει να βρει στους παίκτες για να τους εμπιστευτεί. Όπως είπε ο Μπαρτζώκας το σημαντικότερο είναι η γλώσσα σώματος του αθλητή που εξετάζει διότι η νοοτροπία και η συμπεριφορά είναι ότι πιο σπουδαίο για την λειτουργία μιας ομάδας.  

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ευλογία η κατάρα; | Sportal EXPLAINER
SPORTAL ORIGINALS

18:05 - 02.07.2024

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ευλογία η κατάρα; | Sportal EXPLAINER

Και τώρα έρχονται τα δύσκολα για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ! Η ανυπαρξία του Κριστιάνο Ρονάλντο σ´ αυτό το Euro, υπό νορμάλ συνθήκες, θα τον οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον πάγκο. Θα πάρει την απόφαση ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας με κίνδυνο να τινάξει τα πάντα στον αέρα; Το Sportal.gr σε συνεργασία με την TCL, αναλύει.

Επόμενη αναφορά ήταν στην Εθνική ομάδα που μπαίνει τώρα στην μάχη του προολυμπιακού τουρνουά: «Είναι ότι πιο σημαντικό για το μπάσκετ, διότι κάθε της επιτυχία μπορεί να κάνει το άθλημα μας πιο δημοφιλές και να φέρεις νέα παιδιά στο γήπεδο»

21:28 - 10.06.2024

Διάλογος και γέλια ανάμεσα σε Αταμάν και Μπαρτζώκα

Ωραίο κλίμα μεταξύ Αταμάν και Μπαρτζώκα.

Ο Μπαρτζώκας είπε πολλά, άκρως ενδιαφέροντα, απαντώντας στις ερωτήσεις των παιδιών. Οι πιο χαρακτηριστικές ατάκες του:

* Δυστυχώς η σκληρή δουλειά δεν μπορεί να ξεπεράσει το ταλέντο. Χρειάζονται και  τα δύο για να φτάσεις ψηλά. Ίσως χρειάζεται 51 ταλέντο 49 δουλειά διότι και οι παίκτες με την σωστή νοοτροπία είναι επίσης δυσεύρετοι  

* Η καλύτερη πεντάδα που θα διάλεγε τώρα για την Ευρωλίγκα θα είχε Ουόκαπ, Ναν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Ταβάρες.

* Αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο σχολείο και το μπάσκετ για ένα παιδί, θα επέλεγε χωρίς δεύτερη σκέψη την εκπαίδευση.

* Ο καλύτερος προπονητής που αντιμετώπισε ποτέ: Στο επίπεδο της Ευρωλίγκα υπάρχουν μόνο εξαιρετικοί προπονητές που αξίζουν όλοι τους σεβασμό. Αν θα πρέπει να ξεχωρίσει κάποιον αυτός θα είναι δικαιωματικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τις εννέα Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει.

* Ο πιο coachable παίκτης που είχε στην καριέρα του θεωρεί ότι είναι ο Ουόκαπ.

* Αν έπρεπε να διαλέξει ένα παίκτη από τον Παναθηναϊκό που θα τον ήθελε στην ομάδα του αυτός είναι ο Κέντρικ Ναν, τον οποίο είχε πλησιάσει πέρυσι πρώτος Ολυμπιακός αλλά  τον πήρε τελικά στην μέση της σεζόν ο μεγάλος αντίπαλος των ερυθρολεύκων.
 
* Ο αντίπαλος που δυσκόλεψε περισσότερο την άμυνα του ήταν ο Γουέστμπρουκ όταν τον είχε αντιμετωπίσει με την Μπαρτσελόνα.

* Προτιμάει να παίζει εκτός έδρας, παρά εντός, διότι είναι μοναδικό το συναίσθημα να κάνεις το κοινό εκτός έδρας να σωπαίνει.

* Οι προπονητές διαχειρίζονται πιο δύσκολα την ήττα, γιατί τους απασχολεί το τι πηγε λάθος και τι πρέπει να διορθώσουν. Επιπλέον πρέπει να αποφορτίσουν τους αθλητές για να συνέλθουν και να προχωρήσουν.

* Οι φίλαθλοι και οι οπαδοί είναι σημαντικοί για μια ομάδα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, πολλές φορές οι συμπεριφορές ξεπερνούν τα όρια. Είναι σπουδαίο μέσω της παιδείας να βελτιωθούν αυτές οι συμπεριφορές.

* Ο Κάνααν ήταν σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, αλλά δεν τον κρατήσαμε διότι θέλαμε δίπλα στον Ουόκαπ ένα παίκτη με δημιουργία και όχι μόνο εκτέλεση.