Η στιγμή που οι δημοσιογράφοι χειροκροτούν τον Μπαρτζώκα και εκείνος τους εύχεται καλή τύχη (vid)

Η στιγμή που οι δημοσιογράφοι χειροκροτούν τον Μπαρτζώκα και εκείνος τους εύχεται καλή τύχη (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 23.09.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καταχειροκροτήθηκε από τους Ιταλούς, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς προετοιμασίας με την Τράπανι σε μία όμορφη... φιλική στιγμή στο Τράπανι.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου φιλικού προετοιμασίας του Ολυμπιακού κόντρα στην ιταλική Τράπανι, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Είχε απουσίες στο μπλοκάκι του (Μουσταφά Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Κίναν Έβανς, Σακίλ ΜακΚίσικ), δοκίμασε σχήματα και γενικά είχε την ευκαιρία να δει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, που το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς: Το Σούπερ Καπ στη Ρόδο. Λίγες μέρες πριν στο πρόγραμμα εμφανιστεί και η πρεμιέρα της Euroleague (3 Οκτωβρίου).

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του νικηφόρου για τους «ερυθρόλευκους» φιλικού, ο 59χρονος Έλληνας τεχνικός, ανέλυσε τα δεδομένα και τα στοιχεία του ματς και όταν ολοκλήρωσε τις θέσεις και τις απόψεις του, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα τον χειροκρότησαν.

Ο Μπαρτζώκας ανταποκρίθηκε στην όμορφη στιγμή, τους ευχαρίστησε αρχικά με χειρονομία και στη συνέχεια τους ευχήθηκε: «Να έχετε όλη καλή τύχη στη σεζόν. Υγεία πάνω απ' όλα!».

Δείτε το στιγμιότυπο...

Πριν φθάσουμε σε αυτή τη στιγμή, ο Μπαρτζώκας είχε μεταφέρει... «συγχαρητήρια στην Τράπανι, που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ήταν το τελευταίο φιλικό πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων μας, αρχής γενομένης από το Super Cup».

Εξήγησε πως «αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έπαιξε με ένταση στην άμυνα. Έπαιξε πραγματικά καλά, δίνω τα συγχαρητήρια μου στον κόουτς Ρέπεσα. Ήταν σημαντικό να ματσάρουμε το κίνητρο, την ενέργεια και τη διάθεση που έδειξαν στην άμυνα. Από αυτή την άποψη, δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Επίσης έχουμε παίκτες σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και πρέπει να είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο γιατί πλέον αρχίζουμε τα επίσημα ματς».  

Επίσης, αναφέρθηκε και στους τραυματίες. «Μας λείπουν οι δύο ψηλοί μας, ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ», θύμισε και κατέληξε πως «ο Μιλουτίνοφ έχει σημαντικό ρόλο στην επίθεσή μας και ο Φαλ στην άμυνα μας. Επίσης, ο ΜακΚίσικ και ο Έβανς είναι εκτός. Είχαμε πολλούς παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό και άλλους που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Όπως είπα, είναι σημαντικό να βρούμε τον τρόπο να είμαστε στην ίδια... σελίδα όλοι! Είναι δεδομένο ότι έχουμε επιθετικό ταλέντο, αλλά πιστεύω ότι η άμυνα δίνει τίτλους και επιτυχίες. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα».