Μπαρτζώκας για Σλούκα: «Δεν είναι σημαντικό το τι σχολιάζει για εμένα, αλλά είναι απαράδεκτα όσα είπε για τους Αγγελόπουλους»

Μπαρτζώκας για Σλούκα: «Δεν είναι σημαντικό το τι σχολιάζει για εμένα, αλλά είναι απαράδεκτα όσα είπε για τους Αγγελόπουλους»

Sportal newsroom 15:08 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 22.06.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε θέση για την στάση του Κώστα Σλούκα, αλλά και τις δηλώσεις του με το πέρας του Game 5 των τελικών και εστίασε σε όσα είπε για τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ένα από τα πρόσωπα της σεζόν στο ελληνικό μπάσκετ. Η μετακόμισή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό συζητήθηκε έντονα, με τον ίδιο να οδηγεί το «τριφύλλι» στην κατάκτηση της Euroleague αλλά και του πρωταθλήματος.

Τα λόγια του με το πέρας του Game 5, που είχαν ως αποδέκτες τον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά και τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αποτέλεσαν μείζον θέμα συζήτησης, με τον προπονητή των Πειραιωτών να μιλάει στο superbasket.gr και να δίνει τη δική του εκδοχή στα πράγματα, εστιάζοντας στα λόγια του Σλούκα για τους διοικητικούς ηγέτες της ΚΑΕ.

O προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας για τη στάση του Κώστα Σλούκα τόνισε: «Ο κάθε ενήλικας έχει δικαίωμα -σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα- να μιλάει κατά πώς τον προστάζουν οι αρχές του, το πώς σκέφτεται. Έχει κάθε δικαίωμα. Νομίζω πως η απόφαση του Σλούκα να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στον Παναθηναϊκό, ήταν αναφαίρετο δικαίωμα του. Ήταν πιο ευχαριστημένος από το περιβάλλον, μπορεί να πήρε περισσότερα χρήματα, προφανώς ήταν πιο ευχαριστημένος με τον ρόλο του και είναι απόλυτα λογικό και μπράβο του και καλά έκανε. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Επίσης, δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ειρωνεύεται εμένα. Οι σχέσεις παικτών – προπονητών δοκιμάζονται πάντα σε πολύ ψηλές εντάσεις και πιέσεις.

Δεν είχα και με όλους τους παίκτες που κατά καιρούς συνεργάστηκα, τις καλύτερες των σχέσεων. Υπήρχαν βέβαια παίκτες που είχα πολύ καλή σχέση μέσα και έξω από το γήπεδο, υπήρχαν παίκτες που τους αγαπούσα ή με αγαπούν, αλλά υπήρχαν και παίκτες που δεν συνεργάστηκα καλά. Και αυτό νομίζω πως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι άνθρωποι δεν ταιριάζουν όλοι με όλους, έτσι είναι τα πράγματα. Οπότε το τι σχολιάζει για εμένα, δεν με επηρεάζει, δεν είναι σημαντικό για την ζωή μου. Άλλωστε, δεν έχω μιλήσει ποτέ άσχημα για κανέναν παίκτη που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού. Ποτέ, αν δείτε στο παρελθόν, ακόμα και με άλλους παίκτες που ήρθα σε κόντρα συμφερόντων, δεν μίλησα ποτέ άσχημα και δεν θα το κάνω ούτε τώρα.

Αν θέλετε, όμως, την γνώμη μου για τους προέδρους, το θεωρώ απαράδεκτο. Επειδή γνωρίζω το ιστορικό, πώς τον πήρανε από την Θεσσαλονίκη, πως τον επέβαλαν όταν ο συγχωρεμένος ο Ντούντα δεν τον ήθελε στον Ολυμπιακό κι εκείνοι μπήκαν μπροστά, πώς του φέρθηκαν όσο ήταν στον Ολυμπιακό και στις δύο θητείες, γιατί ήμουν παρών και στις δύο. Και εν πάση περιπτώσει πόσα χρήματα του δώσανε. Πιστεύω ότι η συμπεριφορά είναι λάθος. Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι ο καλύτερος κριτής, αυτά τα κρίνει η κοινή γνώμη, η ιστορία αν θέλετε».