Μπαρτζώκας: «Έκοψα τον Ράιτ για λόγους αρχής»

Μπαρτζώκας: «Έκοψα τον Ράιτ για λόγους αρχής»

Γιώργος Γαβριλάκης 19:27 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 29.05.2024

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, παραδέχθηκε πως «η απόφαση ήταν δύσκολη», αλλά τελικά επέλεξε να κόψει τον Μόουζες Ράιτ από τη σύνθεση των ξένων της Stoiximan Basket League και εξήγησε το «γιατί».

Αμέσως μετά το τέλος του πρώτου αγώνα των Playoffs της Stoiximan Basket League, που ήταν νικηφόρος για τον Ολυμπιακό στη σειρά του κόντρα στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφού πρώτα μίλησε γι' αυτό καθ' αυτό τον παιχνίδι, ρωτήθηκε για την απόφασή του να κόψει από το ρόστερ της εγχώρια λίγκας τον Μόουζες Ράιτ και η απόκρισή του ήταν ξεκάθαρη...

«Όποιον κι αν έκοβα θα ήταν σωστό, όποιον κι αν έκοβα θα ήταν λάθος», είπε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» και εξήγησε πως «υπάρχουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, αλλά πληρωνόμαστε καλά για να τις παίρνουμε. Για μένα ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει στη δεύτερη θητεία μου στον Ολυμπιακό, γιατί έχω τον Μόουζες Ράιτ σε μεγάλη εκτίμηση. Πρόκειται για έναν παίκτη που με τον ερχομό του μας έδωσε ενέργεια και άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα μας».

Το να επαναφέρει στην ενεργή λίστα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ τώρα που είναι υγιείς όμως, ήταν «θέμα αρχής» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρτζώκας. «Αποφάσισα για λόγους αρχής να πάω με τους παίκτες που ξεκίνησαν τη χρονιά» και θύμισε πως «υπολογίζουμε τον Ράιτ κανονικά για το Final Four της Euroleague».

Έξαλλος ο Μπαρτζώκας: Μπήκε εντός παρκέ και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή - Άμεσα δέχθηκε τεχνική ποινή (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:02 - 15.05.2024

Έξαλλος ο Μπαρτζώκας: Μπήκε εντός παρκέ και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή - Άμεσα δέχθηκε τεχνική ποινή (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν έξαλλος μετά από ένα επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε κατά του Πίτερς, με αποτέλεσμα να δεχθεί τεχνική ποινή για τις διαμαρτυρίες του.

Όσον αφορά στο Game 1 του πρώτου γύρου των Playoffs κόντρα στην AEK «κανείς δεν ήρθε να παίξει χωρίς κίνητρο απέναντί μας. Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματά της ήρθε να παίξει με ποιότητα και έναν πολύ καλό προπονητή», δήλωσε ο Μπαρτζώκας και κατέληξε πως «προφανώς δεν ήρθαν να γίνουν περίγελος, γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλοί. Είμαστε στα playoffs, σε σειρά που κρίνεται σε δύο νίκες και δεν μπορούμε να περπατάμε όπως στο πρώτο ημίχρονο και να αναγκαστούμε να πιεστούμε. Κανένας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος στο πρώτο ημίχρονο. Έπρεπε να πιεστούμε στο δεύτερο μέρος για να κερδίσουμε».