Μπαρτζώκας: «Ρωτήσατε το ίδιο τον κ. Αταμάν; - Μάστορας στον χαρτοπόλεμο χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός»

Μπαρτζώκας: «Ρωτήσατε το ίδιο τον κ. Αταμάν; - Μάστορας στον χαρτοπόλεμο χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός»

Sportal newsroom 00:34 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:50 - 13.06.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στα σημεία που έκριναν το παιχνίδι στο ΣΕΦ και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι... μάστορας στον χαρτοπόλεμο.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τελειώσει τη σειρά των τελικών στο ΣΕΦ, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Game 4 της σειράς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στις χαμένες βολές, αλλά και στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ έκανε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο σχετικά με τον... χαρτοπόλεμο των δύο ομάδων.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου:

«Δε διαχειριστήκαμε την πίεση και το διακύβευμα του τι μας έδινε το ματς αυτό. Είχαμε πολλά χαμένα σουτ, λέι απ και λάθος αποφάσεις στο τέλος. Έπρεπε να γεμίσουμε τη ρακέτα μας, δίκαια κέρδισε σήμερα ο Παναθηναϊκός. Εμείς πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη πνευματικά και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα όλοι μας στις συνθήκες και στις περιστάσεις αυτού του αγώνα.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, με λιγότερη πίεση και όπως πρέπει. Ήμασταν πολύ διατακτικοί σήμερα. Ακόμα και το τρίποντο του Γκραντ είναι και αυτό καθοριστικό ή όταν ο Λεσόρ σκοράρει πέφτοντας. Οι συγκυρίες πάνε με την ομάδα που παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση συνήθως. Αφήναμε παίκτες που είναι καλοί σουτέρ να βρουν ρυθμό. Οι ψηλοί μας έπρεπε να αμυνθούν καλύτερα και να πάρουμε περισσότερα ριμπάουντ. Αν δεν σταματάς τον αντίπαλο, αυτός επειδή έχει επιθετικό ταλέντο θα σε χτυπήσει».

Για τον Ουόκαπ στο τέταρτο δεκάλεπτο: «Όχι δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού. Εμπιστευτήκαμε τον Κάνααν στο 2 και τον Γκος στο 1. Δεν ήταν πρόβλημα το μαρκάρισμα του Ναν, αλλά όταν αυτός έμπαινε στη ρακέτα.

Για τις πολλές ανακοινώσεις και τον «χαρτοπόλεμο» από τις δύο ομάδες: «Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας σε αυτά πολλά χρόνια τώρα. Δε νομίζω πως πρέπει να επηρεαζόμαστε από αυτά. Είναι και δικό μου λάθος αν επηρεαζόμαστε. Να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και σήμερα δεν είχαμε αυτοπεποίθηση και σε αυτό έχω ευθύνη και εγώ. Δεν πρέπει να επηρεάζονται οι παίκτες από αυτά. Η ένταση μέσα στο παιχνίδι είναι κατανοητή. Υπάρχουν χρήματα, καριέρες, πριμ.

Περιμένατε κάτι άλλο να γίνεται έξω από το γήπεδο. Αν υπάρχουν αντεγκλήσεις μέσα στο ματς, είναι στο πνεύμα του παιχνιδιού. Δεν είναι σχολικός αθλητισμός, υπάρχουν τίτλοι, χρήματα, πριμ, καριέρες και ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί από μας… Ρωτήσατε το ίδιο τον κ. Αταμάν; Αυτή η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική. Αυτές είναι οι συνθήκες, με αυτές πρέπει να παίξουμε»

Παναθηναϊκός από ατσάλι, άλωσε το ΣΕΦ και μετέφερε το match ball τίτλου στο Game 5 του ΟΑΚΑ!