Επίθεση αγάπης στον Γιώργο Πρίντεζη: Από τον Πειραιά μέχρι τη Μόσχα

Επίθεση αγάπης στον Γιώργο Πρίντεζη: Από τον Πειραιά μέχρι τη Μόσχα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:19 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 07.09.2024

Το «A Moment to Remember» ήταν μία βραδιά στο ΣΕΦ αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη, μόνο που η αύρα του παίκτη που συμβόλισε τον Ολυμπιακό εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Έφθασε μέχρι την Μόσχα, όπου η ΤΣΣΚΑ του... υποκλίθηκε, ενώ συνολικά ο κόσμος της Euroleague διατηρεί μεγάλο θαυμασμό προς το πρόσωπό του.

Η σχέση του με τον Ολυμπιακό ήταν αμφίδρομη -και θα παραμείνει ατέρμονα. Ο Γιώργος Πρίντεζης... στιγματίστηκε από την ομάδα και την στιγμάτισε κιόλας. Μόνο που η μορφή του αποτυπώθηκε διάπλατα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όχι μόνο εντός των συνόρων. Δεν έφθασε μέχρι την Αμερική, αν ήταν στο χέρι ήταν, όχι απλώς γιατί επιλέχθηκε στο NBA Draft του 2007 (Νο 58), αλλά γιατί υπήρξαν καλοκαίρια που οι Σαν Αντόνιο Σπερς του προσέφεραν συμβόλαια, θέση και ρόλο.

Τελικά εκείνος αφιερώθηκε στην από... κούνια αγαπημένη του ομάδα, την υπηρέτησε και έγινε σύμβολό της. Πλέον, στον «ουρανό» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας βρίσκεται η φανέλα με το Νο 15. Η δικιά του!

Το «A Μoment to Remember» ήταν μια βραδιά αφιερωμένη σε αυτόν, που ο Ολυμπιακος συνολικά (ως ομάδα και ως... λαός) δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Όπως την παρουσία του «Πρι Πρι», το παιχνίδι και τη συνολική του υπόσταση, δύσκολα θα την λησμονήσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η Euroleague η... ίδια έκανε τη δική της ανάρτηση για τον παίκτη-σύμβολο των «ερυθρολεύκων» και η περιγραφή ήταν η εξής: «Ο θρυλικός Γιώργος Πρίντεζης πίσω στο σπίτι του». Μία selfie από το ΣΕΦ και μία ατάκα του από την βραδιά ήταν αρκετές για να θυμηθούν και εκτός Πειραιά την επίδραση του 39χρονου βετεράνου πλέον, που στα... ντουζένια του ήταν ασταμάτητος στα παρκέ.

Κι επειδή ο Πρίντεζης... ταρακούνησε τις τεκτονικές πλάκες του ευρωπαϊκού μπάσκετ συθέμελα, οι Ισπανοί, που τον φιλοξένησαν για μία διετία, όταν το 2009 αποφάσισε να παίξει για τη Μάλαγα, παρακολούθησαν -έστω εξ αποστάσεως- την τιμητική εκδήλωση. Το Gigantes έπαθε τη πλάκα του με την νίκη στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όχι με αυτή καθ' αυτή τη νίκη, αλλά με τον τρόπο που αυτή κατακτήθηκε. Δηλαδή, με την όμορφη προσπάθεια και το εύστοχο καλάθι του τιμώμενου προσώπου της βραδιάς!

Η ΤΣΣΚΑ από τη Μόσχα έστειλε... τηλεγράφημα στον Πειραιά. «Αγαπητέ Γεώργιε!» έγραψε στο ξεκίνημα ανάρτησή της. «Ήταν τιμή μας που σε είχαμε αντίπαλο και μεγάλη απόλαυση που σε παρακολουθήσαμε να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο σε κάθε παιχνίδι. Σου ευχόμαστε να τις ίδιες επιτυχίες και στην εκτός μπάσκετ ζωή σου. Όμοιες με αυτές της αθλητικής σου καριέρας».

Επίσης, ΜΜΕ από το εξωτερικό, αλλά και πρόσωπα, όπως ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν παρέλειψαν να αφήσουν κι αυτά το μήνυμά τους. Άλλοι συγκινήθηκαν με τα δάκρυα του Πρίντεζη, την ώρα που πατούσε το κουμπί για να γίνει η έπαρση της φανέλας του στην οροφή του... δεύτερου σπιτιού του. Άλλοι με την αγωνιστική παρουσία του παρελθόντος και αρκετοί με τον τρόπο που αγωνίστηκε τώρα ως πρώην παίκτης, μοιάζοντας καλύτερος και πιο φρέσκος από ενεργούς συναδέλφους του.